Rood levert Viergever record op

By
Updated: maart 15, 2012

Met zijn rode kaart tegen Udinese heeft AZ-verdediger Nick Viergever een record gevestigd. De Servische arbiter Milorad Mazic stuurde Viergever al in de tweede minuut weg. Nooit eerder kreeg een speler in de Europa League eerder de rode kaart voorgeschoteld.

Maar nu de belangrijkste vraag… was het een terechte rode kaart?

4 Comments

 1. Mike

  15 maart 2012 at 21:01

  Ik vind het wel een penalty maar niet Rood ze houden bijde vast

 2. KeesK

  15 maart 2012 at 21:27

  Erg jammer voor Viergever want het is geen record om trots op te zijn en slecht voor zijn reputatie. Daarnaast mist hij zo goed als een hele wedstrijd voor een gevalletje wederzijds duw en trekwerk waar misschien zelfs geel niet op zijn plaats was. Plus nog een schorsing er nog bij.
  De uiteindelijke kwalificatie zal er hopelijk voor zorgen dat hij toch een goede nachtrust heeft vanavond. Klavan was overigens een waardige vervanger.

 3. NHN

  15 maart 2012 at 22:58

  Ik heb de beelden nog niet gezien,maar volgens Andy houtkamp van NOS langs de lijn beging zijn tegenstander juist de overtreding. Als dit zo is heeft AZ alle redenen om deze beslissing aan te vechten. ook te mede omdat de Uefa toch ook wel i/d gaten zal hebben gahad dat deze scheids een aanfluiting was.

 4. Geert

  16 maart 2012 at 09:04

  Het was eerder een fout van Flora Flores dan va Viergever. Onterechte penalty en dus een onterechte rode kaart.

  Gelukkig kregen die Italianen in de tweede helft niet meer strafschoppen en kregen wij er zelfs 1! Helaas ditmaal geen rood, maar geel… Het begon daarvoor beetje te lijken op omkoping… Maar dat was niet het geval. Waarschijnlijk is deze man normaal gesproken volleybal scheidsrechter en moest hij invallen voor iemand anders…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *