Verbeek: “2-0 is best een hobbel”

By
Updated: maart 14, 2012

De Italiaanse pers vroeg of AZ de in het AFAS Stadion opgebouwde 2-0 voorsprong donderdag gaat verdedigen met een defensieve strijdwijze. Verbeek: “De voetbalfilosofie in Alkmaar, en grotendeels in Nederland, is om een voorsprong uit te breiden in plaats van ‘m te verdedigen. Daar zijn we goed in en Italianen zijn weer beter in verdedigen. Wij willen een goed resultaat neerzetten om een ronde verder te komen. De uitslag en winst of verlies doet daarbij niet zo ter zaken.”

“Ik verwacht dat Udinese in de eerste helft al orde op zaken wil stellen”, blikte Verbeek vooruit. “Dat hebben ze uit bij PAOK ook gedaan. Een 2-0 achterstand is namelijk best een hobbel die ze moeten nemen. Daar kunnen ze dus niet te lang mee wachten.”

Verwacht wordt dat Antonio Di Natale, de topscorer van Udinese, in tegenstelling tot het duel in Alkmaar vanaf de aftrap op het veld staat. Verbeek: “Hij is belangrijk voor Udinese. Het is de aanvoerder en hij presteert al jaren goed. Wij zullen echter niet anders gaan spelen als Di Natale wel of niet meedoet. We hebben respect voor hem, maar zijn niet bang.” Bron: AZ.nl

2 Comments

 1. De echte supporter

  15 maart 2012 at 06:29

  Gertjan ik ban het met je eens. Zij moeten komen om doelpunten te maken. Het zal wel stormen denk ik. Ik oop dat iedereen van az scherp is.

 2. KeesK

  15 maart 2012 at 14:02

  Anderlecht scenario op herhaling.
  Eerste helft de stormloop zo schadeloos mogelijk doorkomen en in de tweede helft het karwei resoluut afmaken. Belangrijk is om verlenging te voorkomen want dat kan wel weer eens punten kosten in de competitie en dat zou zonde zijn.
  Lekker opportunistisch counteren, een speelwijze die dit AZ met de snelle spelers in topconditie gelukkig ook wel ligt. Ik kijk er al vast naar uit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *