AZ heeft interesse in Danny verbeek

By
Updated: maart 14, 2012

FC Den Bosch-middenvelder Danny Verbeek staat in de belangstelling van AZ. De club uit Alkmaar ziet in de jongeling een mogelijke opvolger van Brett Holman, die na dit seizoen naar Aston Villa vertrekt.

AZ-trainer Gertjan Verbeek ziet in zijn naamgenoot een mogelijke opvolger van de Australiër, die aan het einde van het seizoen transfervrij de overstap naar Engeland maakt. De 21-jarige Verbeek heeft zelf nog een eenjarig contract bij de Brabantse club uit de Jupiler League.

De linkspoot, actief bij de club uit zijn geboortestad, scoorde dit seizoen al acht keer. Daarnaast leverde hij vier assists. In totaal staat de teller in zijn carrière op zeventien competitiedoelpunten en veertien assists.

Mocht Verbeek de overstap naar AZ maken, is hij de derde speler die FC Den Bosch komende zomer verlaat. Ook Paco van Moorsel (FC Groningen) en Ronnie Reniers (FC Zwolle) verlaten Den Bosch voor een nieuw avontuur.

10 Comments

 1. Jeroen

  14 maart 2012 at 08:52

  Nou KeesK kom maar op 😉 als dit echt doorgaat is dat een droom die voor je uitkomt 😛

 2. KeesK

  14 maart 2012 at 09:13

  Mooi man, ik ben blij dat de TD van AZ ook met ons meeleest en onze tip heeft opgevolgd. Zo zie je maar dat we hier niet alleen slap ouwehoeren met elkaar. 😉

  Dit is echt een speler voor AZ, een speler zonder poeha die zijn tegenstander voorbij kan, voorzetten op maat kan geven (zijn beste kwaliteit mijns inziens) en zijn doelpunten pakt. Precies wat AZ linksvoor nodig heeft. Toch weer een andere type speler dan Gudmundsson. Door Jeroen al getypeerd als een type Poulsen en daar heeft zijn kap en draaiwerk wel veel van weg. Nu maar hopen dat beide partijen snel tot elkaar komen, want pas dan is het echt fantastisch nieuws. FC Den Bosch draait zonder hem als een natte krant trouwens dus die zal AZ toch wel een passende vergoeding moeten geven.
  Aan Danny Verbeek: doen en alvast welkom!
  Wordt hopelijk snel vervolgd.

 3. Geert

  14 maart 2012 at 09:45

  Ik ken deze speler niet, maar als het echt zo’n goede speler is als KeesK zeg, dan is hij van harte welkom! 🙂

 4. KeesK

  14 maart 2012 at 13:16

 5. gerard

  14 maart 2012 at 20:10

  Ik ken deze speler eerlijk gezegd ook niet, bovenstaande fragmenten laten ook niet echt een indruk op me achter dat je zegt dat AZ deze speler zeker niet moet laten lopen maar het kan best een groot talent zijn voor degene die hem echt hebben gevolgt.

 6. Mozes

  14 maart 2012 at 21:15

  Ik ben er nog niet zeker van of dit nou de speler is die AZ moet halen. Mooie trap maar verder ben ik nooit onder de indruk geweest. Als je toch iemand uit de eerste divisie wilt halen, kan je beter kijken naar Mikhail Rosheuvel. Is ook nog is transfervrij na dit seizoen. Maakt op mij een aardige indruk.

  Ze hebben beide 8 goals gemaakt maar Verbeek gaf slechts 4 assist. Rosheuvel heeft er 13 op ze naam staan.

  Waarom geld neerleggen als je er één gratis op kan halen die betere stats heeft. Tsjah Moneyball.

 7. Mozes

  14 maart 2012 at 21:58

  Het feit dat Verbeek linksbenig is en Rosheuvel een rechtsbuiten is me niet geheel ontgaan trouwens.

  Met Gudmundsson heb je een goeie linkspoot met in het achterhoofd Beerens die ook goed vanaf rechts kan spelen. Misschien is hij dan effectiever en scherper.

 8. Jeroen

  14 maart 2012 at 23:00

  Van wat ik heb gezien ben ik wel onder de indruk van Verbeek. Sowieso goed om te zien dat het iemand is met de Nederlandse nationaliteit. Ik zie toch wel graag dat AZ zich wat meer gaat richten op spelers uit eigen land.

  Sowieso denk ik dat Verbeek een seizoen de tijd krijgt om te wennen aan het niveau. Ik verwacht dat Gudmundson volgend seizoen gewoon een basisplaats krijgt.

  @Mozes; moet zeggen dat ik nog niets heb gezien van Rosheuvel… Zal eens op youtube kijken of dat wat is voor AZ.

  • KeesK

   15 maart 2012 at 14:23

   Mikhail Rosheuvel kennen ze bij AZ al want daar heeft hij korte tijd in de jeugd gespeeld. Hij is een rechtsbuiten en staat in de belangstelling van SC Heerenveen om eventueel Narsingh te vervangen bij een een eventuele transfer van de vleugelaanvaller. Dat zegt wel wat en ga er maar van uit dat AZ hem ook volgt.
   Er zijn voor talentvolle spelers altijd meer kapers op de kust dus soms kan je beter voor een voetballer gaan die iets minder opvalt maar wel dezelfde potentie heeft. Danny Verbeek is er volgens mij zo eentje.

 9. gerard

  15 maart 2012 at 10:33

  Ik vind, zeker als AZ eventueel de CL in zou kunnen gaan, dat AZ een vervanger moet zoeken die er meteen zal staan.
  Holman is dit seizoen een zeer belangrijke schakel gebleken. Wellicht niet de meest gepolijste speler maar over het gehele seizoen gekeken is hij bij veel combinaties betrokken waaruit gescoord werd. Gudmundson heeft weliswaar enkele goede invalsbeurten gekend maar laat doorgaans zien niet de beoogde basisspeler te zijn.
  Wil AZ het fraaie aanvalsspel continueren dan is een goede bezetting op de flanken cruciaal. Gudmundson als basisspeler met achterhem een speler die nog een seizoen de kans krijgt om aan het niveau van AZ te wennen lijkt mij na dit fraaie seizoen toch echt een flinke achteruitgang.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *