AZ verlengt contract Verhulst

By
Updated: maart 13, 2012

AZ heeft dinsdag het contract van Hobie Verhulst verlengd. De 18-jarige doelman tekende een verbintenis tot de zomer van 2014. Het huidige contract van de Amsterdammer liep tot het einde van dit seizoen.

Verhulst is afkomstig uit de AZ Jeugdopleiding en speelt vanaf de D-junioren bij de club. Daarvoor speelde hij voor KFC uit Zaandam. Al op zestienjarige leeftijd tekende de doelman een driejarig contract bij AZ. Verhulst maakt momenteel deel uit van het Nederlands elftal Onder 19.

Verhulst: ‘Super blij’
“Ik ben super blij met dit nieuwe contract”, reageert Verhulst. “Ik hoop zo snel mogelijk door te groeien en zo hoog mogelijk te eindigen. De komende twee jaar wil ik veel leren. Ik ben nog jong, maar mijn doelstelling is om binnen die termijn mijn debuut in het eerste van AZ te maken.”

Stewart: ‘Uitgroeien tot volwaardige doelman’
“We zijn blij dat we Hobie langer aan ons hebben kunnen binden”, aldus Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hobie is een talentvolle keeper, die nog erg jong is. Bij AZ krijgt hij tijd om te rijpen en zich te ontwikkelen tot een volwaardige doelman.”

Bron: AZ.nl

5 Comments

 1. Mike

  13 maart 2012 at 19:45

  Nu die van Lam nog dat zou mooi zijn. Snap trouwens niet dat Verhulst niet alle wedstrijden speelt met Jong AZ. Hij is toch voor de toekomst en niet maenpaa

  • KeesK

   13 maart 2012 at 19:58

   Geen idee ook waarom, maar nou je het zegt is het wel wat vreemd. Ik kan maar weinig geldige redenen bedenken. De beste is dat ze rouleren per wedstrijd met de drie reservekeepers?

 2. Jeroen

  14 maart 2012 at 08:54

  Verhulst wordt gezien als een zeer groot talent dus dit is zeker goed nieuws. Ik had ook begrepen dat AZ zich steeds meer wilt richten op jeugd uit Nederland, dus dan is dit alleen maar een goed teken. Verwacht dat hij over 2 jaar klaar is om basisspeler te gaan worden.

  • KeesK

   14 maart 2012 at 09:34

   Zijn bedje is al gespreid. Hij is de gedoodverfde opvolger van Esteban die over twee seizoenen het goede voorbeeld aan Romero gaat geven en een mooie transfer naar de top van de Spanje of Italië gaat maken. Esteban een mooi vervolg van zijn loopbaan en een goede transfersom voor AZ waar Verhulst zich in de luwte al helemaal heeft voorbereid op het keepen op het niveau dat AZ vereist.

 3. Geert

  14 maart 2012 at 09:44

  Goed nieuws. Maar waarom tot 2014? Over 2 jaar breekt deze keeper door en dan kan hij transfervrij naar ajax of psv lopen? Leg hem meteen vast tot 2017, want iedereen weet dat dit een groot talent is, die er sowieso wel gaat komen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *