Gerbrands: “De fundamenten van het nieuwe AZ zijn gelegd”

By
Updated: maart 13, 2012

Gisteren kregen we al fantastisch nieuws dat AZ deze zomer eindelijk afstand kan nemen van Dirk’s legacy. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het fantastische werk van Gerbrands en zijn collega’s. De club heeft de schuld veel eerder kunnen aflossen dan verwacht en kan daardoor eerder beginnen met het doorpakken en verder ontwikkelen.

“We hebben nu het plan klaarliggen om met de club in een nieuwe fase te komen. De fundamenten van het nieuwe AZ zijn gelegd: de financien zijn op orde, het contract van onze hoofdtrainer is verlengd, we hebben transferafspraken voor de komende jaren gemaakt en we verhuizen over twee jaar naar een nieuw trainingscomplex,” aldus Gerbrands op het digitale thuis van AZ.

“We kunnen ons zonder curator opnieuw als club positioneren. Het uiteindelijke grote doel is om ooit met een spaarpotje in categorie 3 van de KNVB te komen. Daar hopen we over drie jaar in de buurt te zijn.”

Daarnaast zal AZ zich ook op sportief vlak blijven ontwikkelen. “We blijven een opleidende club voor jonge talenten. Daarop zijn al onze keuzes gebaseerd. Zo willen we met AZ sportief op ditzelfde niveau blijven. We gaan dus elka jaar voor Europees voetbal met de ambitie om een uitschieter naar boven te maken.”

3 Comments

 1. gerard

  13 maart 2012 at 18:00

  Als er om de drie jaar die ‘uitschieter’ in zit ben ik heel tevreden gezien met clubs als Twente, Ajax en PSV er ook altijd wel een verrassing (Feijenoord, Heereveen, Roda, Groningen, etc.) bij zit. Ik denk dat elke Topclub in Nederland zo moet denken: europees voetbal halen en om de zoveel tijd echt tot het einde strijden voor de titel.

 2. De echte supporter

  13 maart 2012 at 20:03

  Ik ou dat ook een uitekend beleid vinden. Een keer in de x jaar feesten in alkmaar

 3. De echte supporter

  13 maart 2012 at 20:05

  Gerbrandts en je companan bedankt namens veel supporters, dat ze zo snel kan werken aan het nieuwe az.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *