‘AZ staat terecht zo hoog’

By
Updated: november 29, 2008
'AZ staat terecht zo hoog'

FC Groningen verloor in de eigen Euroborg van AZ, en dat zorgde voor teleurstelling. Koen van de Laak had het idee dat er meer inzat, terwijl Andreas Granqvist zijn blik alweer snel naar de toekomst richtte.

“Natuurlijk sta je hier niet met een goed gevoel”, zegt de teleurgestelde aanvoerder Van de Laak na afloop van het verloren duel met AZ. “We willen in Euroborg winnen en ik denk ook dat we van iedereen kunnen winnen. Het zat er vandaag alleen niet in en AZ was gewoon beter.”

“Het was een wedstrijd met weinig kansen”, vervolgt de middenvelder zijn verhaal op de website van de Groningers. “Dan helpen we ze in het zadel als de 0-1 valt. We waren niet scherp genoeg bij die goal. We waren niet fel genoeg. Na rust ging het beter en hebben we er alles aan gedaan. Dan is het jammer dat je hier verliest en heeft de wedstrijd toch een nare nasmaak.”

Verdediger Granqvist vond de zege van AZ terecht, maar had het graag anders gezien. “We lieten de ruimtes te groot waardoor we overal net even te laat kwamen”, verklaart hij het slechte spel in de eerste helft. Dat ze overal net even te laat kwamen had echter ook te maken met de kracht van AZ. “Ze zijn tot nu toe het beste team waar we tegen hebben gespeeld. Ik denk dat ze ook terecht zo hoog staan.”

De Zweed, die de laatste tien minuten als centrumspits fungeerde om nog iets te forceren, wil de nederlaag snel vergeten. Met Groningen moet men vooruit kijken. “We moeten nu kijken naar volgende week PSV uit. Er komt een moeilijke reeks aan, maar we moeten zorgen dat we uit ook punten gaan pakken. Daar schort het dit seizoen nog aan.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *