AZ over drie maanden schuldenvrij

By
Updated: maart 12, 2012

AZ heeft naar verwachting vanaf juli 2012 geen openstaande schuld meer die ontstaan was na de val van vroegere hoofdsponsor DSB. Directeur algemene zaken Toon Gerbrands is dan ook trots op de prestatie van de club uit Alkmaar.

“Dit is een belangrijke stap op weg naar de volgende fase. Maar het is óók bijzonder, omdat het veel sneller is gelukt dan gepland, gedacht en gehoopt. Wij gebruiken niet vaak het woord trots, maar dat is hier voor deze ene keer wel op z’n plaats. Het was een megaklus. Maar door het stabiele fundament van de organisatie en het vakmanschap van veel mensen is dat gelukt”, aldus Gerbrands tegenover Voetbal International.

Na het vertrek van Dirk Scheringa ging men er in Alkmaar van uit dat in 2015 de club zonder schulden zou kunnen zijn. AZ bezet momenteel de eerste plaats in de Eredivisie ondanks dat men veel basisspelers liet vertrekken waaronder Moussa Dembélé, Mounir El Hamdaoui en Jeremain Lens. Bron:Voetbalprimeur.nl

11 Comments

 1. Jeroen

  12 maart 2012 at 21:48

  Klasse werk. Petje af. Dit is echt goed nieuws. Nu bouwen naar een mooie toekomst

 2. Mike

  12 maart 2012 at 21:50

  Dit zeker mooi en is toch wel heel snel gegaan op naar de weg om hoog. toch weinig clubs die helemaal gezond zijn en dan is dit toch knap na zo financieel tegenvaller dat je zo snel al weer gezond ben

 3. JeroenH

  12 maart 2012 at 21:54

  En als we daarnaast ook nog een paar spelers verkopen van de zomer zullen we een prima gezonde club hebben!

  Misschien tijd voor die 2 extra ringen?

  • Jeroen

   12 maart 2012 at 22:50

   Dat lijkt mij een geweldig plan.

   • iPjotr

    13 maart 2012 at 09:29

    Goed plan 🙁
    maar 12000 toeschouwers bij de laatste EL wedstrijd.
    Liever elke wedstrijd volle bak in huidig victory stadion, dan een half gevulde galmbak ( 020graftombe)

  • Geert

   13 maart 2012 at 11:27

   Eerst gewoon 1 extra ring toch? En het trainingscomplex heeft voorrang, maar als AZ echt richting de top wilt, mag het stadion wel groter natuurlijk. We horen wat stadion betreft nu thuis in het straatje Roda, NAC, ADO en Willem II. Daar mag toch wel eens verandering in komen. Ik denk dat het stadion nog vol zal komen als je de capaciteit verhoogd naar 30.000 (net als de Grolsch Veste).

 4. hAnZ

  13 maart 2012 at 07:13

  dit is natuurlijk heel goed nieuws.
  Weer mijn petje af voor dit geweldige bestuur die geen gekke dingen doet.
  Ik zou me doodschamen als gemeente Alkmaar de club financieel uit de put had moeten trekken.
  Voor het volgend seizoen zullen er misschien toch wat verse spelers moeten worden aangetrokken. Eindelijk eens geld voor een echte spits?
  Mmmm…. Ik denk dat het AZ shirt Messi best goed staat…..
  En over de uitbreiding; In het WIS (Wandelgangen Informatie Systeem) schijnt het dat het een eis van GJV was om hem te laten bijtekenen.
  Voor mij mag het wel, alleen waar halen ze het publiek dan vandaan? Het zit zelfs met een wedstrijd AZ- Udinese nog niet vol….

  • Jeroen

   13 maart 2012 at 09:23

   Als je 40 euro gaat vragen voor een kaartje dan moet je niet gek gaan kijken als het stadion niet vol is.

   Wat ik heb begrepen is dat er behoorlijk veel mensen op de wachtlijst staan voor een seizoenskaart. Ik denk dus dat het stadion wel vol komt hoor.

 5. vvdne

  13 maart 2012 at 10:10

  Wat ik begreep een man of 3000. Dus 3000 extra plaatsen zijn sowieso te vullen…

  Maaruh hoe zit het nu met het stadion? Die is toch van een groep “bevriende” investeerders die het stadion voor een prikkie (15 mio) hebben gekocht en vervolgens jaarlijks 2,5 mio incasseren?
  We hebben wat geld nodig voor versterkingen, maar ELM gaat vast iets van 18 mio opbrengen. Dus als we dat nu eens zouden gebruiken om de “bevriende” investeerders eens “lief” aan te kijken. Hartelijk te danken voor hun investering, deze investering terug te betalen met een bonus van 3 mio? Dan is het stadion weer van AZ en scheelt dat weer huur op de begroting. Zou zelf dan niet kiezen voor een hypotheek. Dat houdt je vaste lasten laag. Dan heb je straks dus laten we zeggen iets van 2 mio extra te besteden jaarlijks.
  Nu een ring bouwen is alleen maar lastig als het stadion niet eens van AZ is.

  Wat vinden jullie daarvan?

  • Jeroen

   13 maart 2012 at 10:41

   Elm gaat sowieso geen 18 miljoen opleveren. Hij heeft in de zomer nog maar een contract voor een jaar. Je mag blij zijn als hij rond de 7 of 8 gaat opleveren.

   We betalen misschien 2.5 miljoen huur per jaar, maar dan draag je als club geen enkele risico. Je moet namelijk niet vergeten dat je zelf ook het stadion moet onderhouden en dat kost ook een hoop geld.

   We moeten gewoon kijken of de investeerders ook iets zien in het vergroten van het stadion. Wellicht kunnen we de extra kosten delen en is het makkelijker te realiseren. Vraag mij alleen af of de gemeente akkoord gaat, want AZ kan niet veel meer parkeerplekken bieden, en dat was volgens mij een vereiste.

 6. Michiel

  13 maart 2012 at 11:18

  Dan hoeven we na de verkoop van Elm en Martens komende zomer dus GEEN SPELERS MEER AAN 020 TE VERKOPEN!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *