Bezoekend AZ troeft Groningen af

By
Updated: november 29, 2008
Bezoekend AZ troeft Groningen af

Koploper AZ heeft FC Groningen zijn eerste thuisnederlaag van dit seizoen toegebracht: 2-0. Het was voor trainer Van Gaal zijn 200ste eredivisiezege.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel, maar in de loop van de eerste helft nam AZ het initiatief. Groningen stond onder druk en nadat Ari (paal) en Martens (over) kansen gemist hadden, kopte Mendes da Silva AZ op voorsprong.

Groningen speelde daarna feller, maar stichtte veel te weinig gevaar. De beste kans was voor Lovre, die een schot op de lat zag belanden. Aan de andere kant was AZ via de counter levensgevaarlijk en nadat Mendes da Silva een flinke kans verprutst had, besliste Ari het duel.

FC Groningen – AZ 0-2

0-1 Mendes da Silva (27ste minuut)

0-2 Ari (87ste minuut)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *