Verbeek over kampioenschap: “We blijven zeker meedoen”

By
Updated: maart 12, 2012

AZ zette zondagmiddag weer een goede stap richting de mogelijk derde landstitel uit de clubhistorie. De ploeg van Gertjan Verbeek won met 0-2 bij De Graafschap en profiteerde daarmee van de nederlagen die FC Twente en PSV leden bij NEC en NAC Breda. AZ staat met nog negen wedstrijden te gaan bovenaan in de Eredivisie, met drie punten meer dan achtervolger Ajax.

Verbeek ziet de laatste weken van het seizoen met vertrouwen tegemoet. “Wij zijn weliswaar niet de grootste kandidaat, maar we blijven zeker meedoen tot het einde”, voorspelde de coach in gesprek met Voetbal International. “Wij hebben het grootste gedeelte van de competitie bovenaan gestaan en nog steeds worden wij niet genoemd als titelkandidaat. Het staat in ieder geval nog heel erg dicht bij elkaar.”

De spanning in de top van de Eredivisie is om te snijden: de voorsprong van AZ op nummer vijf sc Heerenveen bedraagt maar vier punten. Ook Twente heeft vier punten minder dan de lijstaanvoerder, maar nog wel een inhaalwedstrijd tegen degradatiekandidaat De Graafschap tegoed. AZ speelt van de ploegen uit de top vijf nog tegen FC Twente en PSV en moet ook nog naar Feyenoord. Bron: Voetbalzone.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  12 maart 2012 at 13:11

  Misschien moet je net zoals Ajax nu gewoon zeggen dat je vol voor de titel gaat. Wij hebben het in eigen hand. We staan boven de rest en hebben eigenlijk alleen Twente met een punt achter ons. De rest volgt op gepaste afstand.

 2. Geert

  12 maart 2012 at 13:35

  Daarbij staan we al bijna het hele seizoen bovenaan! Ik vind ook dat we vol voor de titel moeten gaan en dit ook moeten uitspreken.

 3. KeesK

  12 maart 2012 at 14:40

  Vanuit de neutrale toeschouwer bekeken zou het mooi zijn als Heerenveen kampioen wordt.
  Als fan van AZ wil ik natuurlijk dat de titel weer naar Alkmaar gaat. Maar AZ is ook een bedrijf en vanuit dat oogpunt bezien kan ik me voorstellen dat de titel nog steeds geen prioriteit is om de simpele reden dat de directie niet zo snel een sprong wil maken naar die status omdat het van alles en nog wat met zich meebrengt waar ze nu nog niet op zitten te wachten zowel financieel als organisatorisch. Klinkt misschien tegenstrijdig maar ik kan me er wel iets bij voorstellen om (nog) niet op de vette buit van CL voetbal te azen.
  Als fan zie ik AZ het liefst ook nog op drie fronten strijden want ik zie ze het liefst veel en mooi voetballen.

 4. hAnZ

  12 maart 2012 at 18:14

  Moet lukken toch? En mocht AZ niet de titel pakken, dan gun ik het net als KeesK Heerenveen wel.
  Maar wat we al tig keer eerder schreven hier; Een feestje in Alkmaar ergens in mei vinden de meeste fans vast niet zo erg. Of nog beter, drie feestjes. Ook geen straf.

 5. De echte supporter

  12 maart 2012 at 18:52

  Ik vind dat we he dan ook minimaal 1 feest in alkmaar moeten hebben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *