AZ profiteert maximaal van verlies PSV en FC Twente

By
Updated: maart 11, 2012

In een wedstrijd die pas in de tweede helft leuk werd, heeft koploper AZ een 2-0 zege geboekt bij De Graafschap.

AZ kreeg gaandeweg een overwicht, maar veel lijn zat er niet in de Alkmaarse aanvallen. Uitgespeelde kansen werden er voor de pauze niet gecreeerd en De Graafschap was zelfs het dichts bij een goal; Poepon kopte de bal net naast.

Kort na rust krulde Elm een corner direct het doel in. De thuisploeg beet nu harder van zich af en zag De Leeuw en Vermouth behoorlijke kansen missen. AZ leek even de greep op het duel kwijt te raken, maar De Graafschap wist niet door te drukken. Vlak voor tijd tekende Falkenburg met een intikker voor 2-0.

5 Comments

 1. Jeroen

  11 maart 2012 at 20:27

  Poef het ging niet gemakkelijk. Soms was het zelfs De Graafschap die ontzettend gevaarlijk voor ons doel opdook. Ik denk dat we ons handen mogen dichtknijpen dat we drie punten hebben weten te halen. Was het vermoeidheid? of de extra druk van het moeten winnen?

  Overigens was Beerends weer erg slecht. Veel ballen kwamen niet aan en hij durfde weinig zijn man te passeren. Verbeek moet er echt wat aan gaan doen.

  • KeesK

   11 maart 2012 at 21:41

   Roy Beerens was inderdaad wel erg opzichtig onder de maat vandaag. Dat hij na zoveel kansen eindelijk de verlossende voorzet geeft neemt de kritiek die ik al vaker heb gespuid niet weg, verre van. Tijd dat hij eens dezelfde behandeling als Jozy Altidore krijgt tenzij er echt geen beter alternatief voorhanden is vanuit de jeugdelftallen. Ook Brett Holman kon zijn draai weer niet vinden maar zijn vervanger kon ook geen potten breken op dat knollenveld in Doetinchem. Niet dat er veel spelers een dikke voldoende konden scoren maar we zullen uiteindelijk blij moeten zijn met het resultaat en dat we geen fans zijn van FC De Graafschap want die hebben pas reden tot klagen.
   En Udinese? Die staan op het moment van schrijven met 1-0 achter uit bij Novara… 🙂

   • KeesK

    12 maart 2012 at 08:02

    UPDATE: Udinese heeft uiteindelijk ook met 1-0 verloren tegen degradatiekandidaat Novara en zakte naar de vijfde plaats in de Serie A. Dus AZ heeft het uitstekend gedaan gezien ze het ‘Europa League effect’ wel van zich hebben afgeschud terwijl anderen er schijnbaar wel last van hebben. Is er eigenlijk zo’n effect?

    De overige buitenlandse resultaten:
    Olympiacos 3-0 gewonnen thuis van Aris
    Metalist Khaarkiv 1-1 gelijk uit bij Metalurg Donetsk
    Manchester City 0-1 gewonnen uit bij Aston Villa
    Sporting Portugal 5-0 gewonnen thuis van Vitoria Guimaraes
    Schalke 04 3-1 gewonnen thuis van Hamburger SV
    Hannover 96 3-0 verloren uit bij Werder Bremen
    Standard Liège 1-0 uit verloren van Club Brugge
    Valencia 4-0 gewonnen thuis van Sporting Gijón
    Besiktas 1-1 gelijk uit bij Orduspor
    Atlético Madrid 0-0 gelijk uit bij Racing Santader
    Athletic Bilbao 2-1 verloren uit bij Betis Sevilla
    Manchester United 2-1 gewonnen thuis van Liverpool

    7 ploegen wonnen hun wedstrijd na de Europa League wedstrijden
    3 ploegen speelden gelijk
    6 ploegen verloren hun wedstrijd waaronder dus Udinese, PSV en FC Twente.

    Gezien verondersteld wordt dat dit allemaal topploegen zijn kunnen we stellen dat als minder dan de helft hun competitiewedstrijd na de Europa League wedstrijden wint er wel sprake is van zo’n effect.
    De komende twee weken weer dit kunstje blijven flikken en AZ draait ondanks een paar uitglijders echt een topseizoen.

 2. gerard

  11 maart 2012 at 21:16

  Een zakelijke overwinning noemde men dit soort wedstrijden in het verleden bij PSV.
  Wederom ook weer de nul gehouden waar onze concurrentjes veelal niet lukt.
  Hopelijk gaan we niet te veel krachten verspillen in Italie zodat we in het weekend de thuiswedstrijd in ons Alkmaars krachthonk met een goed gevoel NAC tegemoet treden en kijken naar de wedstrijden PSV-Heereveen, Feijenoord-Twente!

 3. Geert

  12 maart 2012 at 09:22

  De vermoeidheid heeft wel toegeslagen. PSV en Twente hebben daar ook last van gehad, dat was duidelijk. Al is er bij PSV natuurlijk nog veel meer mis op het moment… ajax heeft hier ook van geprofiteerd en doet opeens weer mee voor de titel. AZ staat lekker bovenaan en heeft alles in principe nog in eigen hand. Er moet nog tegen Twente en PSV gespeeld worden, deze wedstrijden kunnen wel eens beslissend zijn.

  Ik vind dat AZ dit heel goed heeft gedaan tegen de Graafschap. Het spel was niet goed, maar als je ook je slechte wedstrijden kan winnen… Komende donderdag ff lekker knallen in Udine en dan staan we zomaar in de kwartfinale van de EL! Als Twente ditzelfde gaat flikken, dan doen Nederlandse clubs het bijzonder goed in Europa. Krijgen we dan een eindstrijd in de competitie tussen AZ en Twente? Komen we dan ook in de Beker tegenover elkaar te staan in de finale? En hoe zit her dan met de finale van de EL?..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *