Verbeek kiest niet tussen Eredivisie, Beker of Europa League: “Alles is belangrijk”

By
Updated: maart 9, 2012

Verbeek deelt niet de mening van de vele fanvanaz.nl bezoekers. Grootste deel is namelijk van mening dat AZ zich moet richten op de competitie, want dat levert uiteindelijk het meeste geld op. Verbeek gaat niet kiezen en heeft aangegeven alle competities even belangrijk te vinden. “Alles is belangrijk. Dat is topsport. We moeten elke keer weer een piekmoment hebben, zoals zondag tegen De Graafschap. Een krappe selectie? Waarom? We hebben 28 man. Ik ben tevreden. Momenteel staan we bovenaan, dus we hebben nog uitzicht op het kampioenschap.”

3 Comments

 1. hAnZ

  9 maart 2012 at 20:36

  Tja, kan dus wel gaan solliciteren als personel assistent van GJV.
  Ik begrijp hem steeds beter. Gewoon je ding doen en wel zo goed mogelijk zonder gezeur.

 2. KeesK

  10 maart 2012 at 07:26

  Mooie uitspraak: “Een krappe selectie? Waarom? We hebben 28 man.”
  Er zijn meer dan tien spelers die nooit of nauwelijks aan speelminuten toekomen. Regelmatige vaste invallers zijn alleen Klavan, Gudmundsson en Benschop; een vast aantal zit op de bank namelijk Reijnen, Heijblok, Ortiz en Falkenburg en spelen sporadisch; de rest is sparring partner op de trainingen en zijn misschien stiekem blij met een blessure van een van de vaste elf. Dus heeft Verbeek helemaal gelijk en het qua fysieke gesteldheid goed voor elkaar met de selectie en staf.
  Ik vind het bewonderenswaardig zoals de vaste kern zich staande houdt op de drie en eigenlijk vier fronten (voor de internationals). En wie niet waagt die niet wint. De selectie wordt door de vele wedstrijden snel ervaren maar het gevaar zit er wel in dat die kernspelers weg worden gekocht waardoor je die ervaring weer snel kan verliezen in ruil voor contanten. En natuurlijk het argument dat je drie keer kan misgrijpen omdat je je krachten en aandacht moet verdelen. Maar een winnende coach heeft altijd gelijk en tot nu toe heeft Verbeek behoorlijk het gelijk aan zijn zijde. Ikzelf behoor niet tot de meerderheid hier want mij gaat het om het spel en hoe vermakelijk het is en niet om de knikkers.

 3. gerard

  10 maart 2012 at 18:43

  Ene kant verstandig, je kunt je wel volledig focussen op de competitie en zo’n EL minder serieus nemen maar voor het zelfde geld sta je met een beetje geluk in de finale van zo’n Europees toernooi en grijp je naast de landstitel.
  Zolang de selectie fit is moet het ook op te brengen zijn maar het wordt anders als Verbeek een keuze zou moeten maken mocht een speler uit een blessure komen en niet in staat zou zijn om twee wedstrijden in de week af te werken en er dus een keuze gemaakt moet worden tussen een Europese of competitiewedstrijd; dan zou ik toch de competitie prefereren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *