Moisander even niet bezig met eventuele transfer

By
Updated: maart 9, 2012

Niklas Moisander spreekt zoals hij verdedigt. Nuchter en eerlijk. Natuurlijk heeft de captain van AZ ambities, maar die worden zolang er nog om de prijzen gespeeld wordt in Alkmaar naar de achtergrond geschoven.

De Fins international heeft bij AZ nog een contract voor twee seizoenen. Eerder dit seizoen liet hij doorschemeren toe te zijn aan iets nieuws. Een transfer in de zomer werd stilletjes aan een doel. Ambitieus is hij nog altijd, maar een eventuele transfer is momenteel wel het laatste waar Moisander aan denkt.

“Nee, ik houd me daar niet mee bezig”, reageert Moisander, gevraagd of hij zich bewust is van het feit dat hij zich met zijn goede spel in topduels vanzelf wel in de kijker speelt bij een eventuele nieuwe club. “Als ik daar over na ga denken, gaat dat ten koste van mijn spel. Ik heb ambities, maar ik moet nu rustig blijven.”

“Het is mooi om te zien dat ik mee kan op dit hoge niveau”, doelt de verdediger op het duel met Udinese, dat AZ donderdag met 2-0 wist te winnen. De beelden van de zege van de Alkmaarders zullen ook in Italië getoond worden, een prima visitekaartje voor Moisander. De Fin ziet een toekomst in Italië wel zitten.

“Er wordt misschien niet zo mooi aanvallend voetbal gespeeld, maar ik vind Italië mooi. Het land, de cultuur”, geeft Moisander toe. Om vervolgens snel te stoppen met dromen. “Maar ik heb hier nog een contract voor twee jaar, dus AZ heeft ook iets te willen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. hAnZ

  9 maart 2012 at 14:12

  Prima om te lezen dat ie nog even wil blijven.
  PSV toch weer even uit beeld…?? Ik snap dat toch niet hoor. Die club was toch de mooiste club? Wel een club waar je een berg doelpunten kan zien elke wedstrijd.

  Een mooi doel voor hem is eens te kijken of hij iets minder geel kan gaan scoren….

 2. de echte supporter

  9 maart 2012 at 19:20

  ik ben er ook wel blij mee, dat hij zijn kop bij de wedstrijden van az houdt. verder zien we het wel in de zomer.

 3. hAnZ

  9 maart 2012 at 19:28

  Ik zit net thuis de berichten op eredivisie live te kijken en daar staat weer doodleuk dat Moisander Roma ook wel een leuke club vind….
  Weet ie het al??? Of worden die berichten geplaatst door een zeker fascistenblaadje uit Amsterdam?

  • Jeroen

   9 maart 2012 at 20:20

   Hij weet zelf ook wel dat hij het niveau niet heeft om bij een echte Europese topclub aan de bak te kunnen. Ik snap best dat hij ambitie heeft, maar blijf wel realistisch. Daarnaast vind ik PSV geen echte verbetering, dus zoek dan een club in het buitenland.

 4. rucarni

  10 maart 2012 at 10:07

  eindelijk eens een normale uitspraak van hem … hou je koppie bij az en dan komt je tijd wel….

 5. Maarten

  10 maart 2012 at 12:09

  Las net dit bericht:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1441/Ajax/article/detail/3223071/2012/03/10/Ajax-aast-op-Douglas-bij-vertrek-Jan-Vertonghen.dhtml

  Mag toch hopen dat dit niet waar is, in het artikel worden Viergever en Moisander als kandidaten genoemd als Douglas niet komt, Moet toch niet gekker worden, vooral van Viergever moeten ze afblijven,

  • Jeroen

   10 maart 2012 at 12:19

   Thanks voor het doorsturen 🙂 artikel staat nu op de site.

   En inderdaad…. AFBLIJVEN VAN VIERGEVER. Kaartenmagneet Moisander mogen ze voor 5 miljoen overnemen 😛

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *