Altidore: “De tweede treffer was cruciaal”

By
Updated: maart 9, 2012

Jozy Altidore heeft tevreden gereageerd na de 2-0 zege op Udinese. AZ versloeg de Italianen donderdagavond en moet die marge volgende week zien te verdedigen.

“Het was fantastisch. Het was een lastige tegenstander. Je verwacht dat ze defensief sterk waren en dat waren ze ook”, liet Altidore weten. “Tactisch waren ze erg goed. Onze kans was om onze eigen spel te spelen en dat deden we.”

“Natuurlijk is de eerste doelpunt belangrijk, dat geeft ons wat lucht. De tweede treffer was cruciaal”, zo vond de spits, die door de blessure van Charlison Benschop weer in de basis stond. “Ik voel me goed in deze ploeg, al vanaf dag één.”

Ondanks de 2-0 overwinning is de Amerikaan nog niet gerust op het bereiken van de volgende ronde. “Je weet het nooit, voetbal is niet te voorspellen. Alles wat we moeten doen is daarheen gaan met dezelfde mentaliteit. We beginnen gewoon weer op 0-0”, aldus Altidore. Bron: Soccernews.nl

5 Comments

 1. hAnZ

  9 maart 2012 at 14:27

  Altidore was goed op dreef met die twee prachtige voorzetten. Jammer dat ie zelf net niet scoorde.
  Het lijkt me op dit moment verstandiger hem in de basis te zetten ipv Benschop. Hij heeft ook zijn postuur nog eens mee die hij in een duel mooi kan gebruiken.
  Hopelijk heeft hij volgende week in Udine weer zo’n prima vorm of nog beter. Mijn vrouw en ik gaan (alweer) AZ achterna en maken er gewoon een minivakantie van met als toetje de wedstrijd. Hopelijk is ons budget nog groot genoeg als AZ ook in Italie doorgaat voor de volgende wedstrijd. ehh gokje, Valencia..??

  • KeesK

   9 maart 2012 at 15:02

   Het wordt inderdaad gokken wie de volgende tegenstander wordt. Als ik het goed begrijp is de volgende ronde weer een loting die wordt gehouden op 16 maart.

 2. Mike

  9 maart 2012 at 16:41

  Ja Jozy speelden echt goed jammer dat hij niet wist te score. Falkebrug viel weer prima in. Ik vond iedereen wel gewoon zijn niveau hallen behalve Beerens die speelden echt slecht vind hem dit seizoen ook tegen vallen in de eerste 4 wedstrijden vond ik hem goed spelen maar nu niet meer hij is nooit is belangrijk bij een doelpunt en maakt er zelf ook nooit een.

  Zou leuk zijn om tegen Hannover of Luik te moeten die zijn ook zeker wel te doen

 3. de echte supporter

  9 maart 2012 at 19:25

  Ik vind op dit moment Jozy ook beter als Benschop. zeker jammer van die kopbal, dan hadden we er zeker nog beter voorgestaan. Aan de andere kant is het zo, dat nu iedereen bij az scherp blijft. Ik hoop dat Beerens ook beter gaat spelen. ik vind hem nu niks.

 4. Jeroen

  9 maart 2012 at 20:22

  We moeten Beerens wat meer krediet geven. Vorig seizoen speelde hij amper dus nu zal het zeker wel een aanslag zijn op z’n conditie. Volgend seizoen zal hij veel sterker zijn, dat verwacht ik ook van Altidore.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *