AZ wil talent van het jaar Lam langer aan zich binden

By
Updated: maart 8, 2012
Earnest Stewart, technisch directeur van AZ, heeft op het digitale thuis van de Alkmaarders laten weten dat men in gesprek is met Thomas Lam over het verlengen van zijn contract. De Finse verdediger maakt een stormachtige ontwikkeling door en traint mee met de A-selectie.

“Wij zijn al een tijdje met Thomas in gesprek over een contract voor meerdere jaren. In de zomer van 2011 zijn de eerste gesprekken geweest. Toen zijn we er niet uitgekomen, waarna we de zaken even hebben laten rusten. Nu lopen de gesprekken weer, volgens ons naar alle tevredenheid. Het is echter nog niet zover dat we kunnen roepen dat we een contractovereenkomst met elkaar hebben. Hopelijk ronden we de onderhandelingen heel snel af,” vertelt Stewart.

De bestuurder denkt dat Lam qua spel vergelijkbaar is met zijn landgenoot Niklas Moisander. “Ze zijn aardig vergelijkbaar. Ik denk dat Thomas in de filosofie van AZ past. Hij is een verdediger die zoekt naar de voetballende oplossingen. Eigenlijk speelt Thomas pas zo’n twee jaar achterin. Daarvoor was hij vooral middenvelder, een aanvallende middenvelder zelfs. Sinds het moment waarop hij een linie naar achteren is gezakt, heeft hij een stormachtige ontwikkeling meegemaakt.” Bron: Soccernews.nl

One Comment

  1. hAnZ

    9 maart 2012 at 07:17

    Afgelopen maandag even wezen kijken bij de wedstrijd tegen jong Twente. Thomas viel wel degelijk op met zijn spel en stond prima te spelen. (Eigenlijk het hele team…)
    als je dat jong AZ ziet maak je geen zorgen mocht AZ leeglopen na dit succesvolle seizoen. Ook hier veel speelplezier op het veld en weinig wandelende ego tjes.
    Ik hoop van harte dat Stewart er in slaagt om Lam aan de club te binden voor langere tijd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *