Verbeek over Udinese: “Kijkend ook naar hun begroting, zijn zij favoriet”

By
Updated: maart 8, 2012

Gertjan Verbeek en Dirk Marcellis namen woensdag plaats achter de microfoons in de persruimte van het AFAS Stadion. Het duo blikte vooruit op het Europa League-duel met Udinese, dat donderdag op het programma staat. “Zij zijn favoriet.”

“Ja, het gaat goed met hem, hij kan spelen”, opende Verbeek de persconferentie met een mededeling over Rasmus Elm, die wat last had van zijn kuit. Ook Roy Beerens, die tijdens AZ – Heracles Almelo uitviel met hamstringklachten, is fit. Maarten Martens heeft nog last van zijn bovenbeen. Verbeek: “Donderdag kijken we met de medische staf hoe het er met Maarten voor staat na de training van vandaag.” Charlison Benschop is nog niet hersteld van zijn bovenbeenblessure.

Voorafgaand aan AZ – Udinese wil Verbeek niet spreken van een botsing der voetbalstijlen. “We moeten namelijk nog maar afwachten of zij verdedigend gaan spelen. Wat wel duidelijk is, is dat er in Italië een andere voetbalfilosofie heerst; een andere manier van denken. Niets is goed of slecht wat dat betreft. Of de nul donderdag heilig is voor ons? Nee. Want we spelen niet om geen goal tegen te krijgen, maar om zelf een doelpunt te maken.”

Verbeek: “Udinese draait op twee derde van de competitie bovenin mee in de Serie A. Ze staan acht punten achter op koploper AC Milan. Dan heb je gewoon een goede ploeg. Ik geloof dat ze wel 45 spelers onder contract hebben staan. Wat dat betreft zijn AZ en Udinese niet met elkaar te vergelijken. Kijkend ook naar hun begroting, zijn zij favoriet.”

De oefenmeester zag de nummer vier van de Serie A zondag met eigen ogen aan het werk, thuis tegen Atalanta Bergamo. “Het werd 0-0. Een wedstrijd in een niet al te hoog tempo met niet veel kansen. Maar ik ben er wel wijzer van geworden. Bijvoorbeeld over de formatie waarin ze spelen. Dat wisten we al wel, maar je wilt het toch graag zelf zien. Het was herkenbaar.” Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *