Moisander vindt Twente grootste titelkandidaat

By
Updated: maart 8, 2012

FC Twente is door afgelopen zondag de grootste titelfavoriet, zo vindt Niklas Moisander. De aanvoerder van AZ staat met zijn ploeg één punt voor op de Tukkers, maar de Alkmaarders hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

“Op basis van wat ik zondag heb gezien, toch FC Twente. Ze zijn de eerste seizoenshelft een beetje onder de radar gebleven”, aldus Moisander in gesprek met Voetbal International. “Misschien kwam dat ook door de problemen met Co Adriaanse. In elk geval waren ze niet constant genoeg. Veel aandacht ging toen uit naar PSV. Maar onder Steve McClaren is FC Twente steeds beter gaan spelen. Qua voetbal en fysieke kracht hebben ze mij geïmponeerd.”

Er wordt vaak lachwekkend gedaan over de Eredivisie, dat vindt de Fin jammer. “Er is niemand die een tijdlang domineert. Maar wat vinden ze dan leuker? Dat Ajax op PSV zó sterk is dat verder niemand een kans heeft.” Bron: Elfvoetbal.nl

2 Comments

 1. Jeroen

  8 maart 2012 at 11:46

  Leg de druk maar bij een ander 😉 ik verwacht overigens wel een winst op Twente in eigen huis.. of is dat te ambitieus?

 2. KeesK

  8 maart 2012 at 12:07

  FC Twente is door mij voor begin van het seizoen getipt als nummer 1 (zie AZ Poule bericht) en dus is het aan AZ om Moisander en mij het ongelijk te bewijzen. Ik denk dat de bovenste vijf ploegen behoorlijk gelijkwaardig zijn en dus wordt het spannend tot het einde. Ook FC Twente is te verslaan als ze hun dag niet hebben zoals tegen Heracles. Het puntverlies is bijna altijd te wijten dat de ploegen vooral van zichzelf verliezen zoals de verliespunten van AZ. Ook de nederlaag die PSV thuis door Twente kreeg te verwerken was niet omdat PSV nou kwalitatief zo veel minder was.
  Thuis moet AZ zijn ongeslagen reputatie maar eerst tegen Udinese weer bewijzen en waarom niet. Als dat lukt dan is AZ vastberaden om FC Twente ook puntverlies te bezorgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *