Altidore onder de indruk van Udinese-spits Di Natale

By
Updated: maart 6, 2012

“Di Natale?”, kijkt Altidore serieus. “Ja, zijn moyenne is indrukwekkend. Hij scoort elk seizoen tegen de dertig goals. En dat in de Serie A: één van de beste competities ter wereld. Hij behoort voor mij tot een select groepje met topspitsen. Toch moeten we ons niet alleen op hem richten. Er lopen bij Udinese nog meer klasbakken rond. Door hun loopacties en passes kan een speler als Di Natele scoren.”

Onlangs pakte Altidore met het Amerikaans elftal een knappe 0-1 zege bij Italië. De spits weet dus hoe een Italiaans team te verslaan. “Ik heb het inderdaad meegemaakt”, lacht de international. “Onze bondscoach Jürgen Klinsmann had een gedetailleerd tactisch plan klaarliggen. We offerden een mannetje op aan Andrea Pirlo. Bij Italië draait alles om hem. Daar beginnen de aanvallen; hij verlegt het spel. Doordat Pirlo constant voor de voeten werd gelopen, was hij niet zo dominant aanwezig zoals normaal. Dat was de sleutel tot onze overwinning. Spitsen kunnen weinig aanrichten als ze geen aanvoer krijgen.”

“De underdog? Daar ben ik het niet helemaal mee eens”, reageert Altidore. “Als je in deze fase van de Europa League actief bent, behoor je tot de beste ploegen van Europa. AZ is beducht voor Udinese, maar onze resultaten zijn ook in Italië bekend. Als wij het initiatief durven te nemen, kunnen we Udinese verslaan. We moeten ons eigen spel niet verloochenen. Ons initiatiefrijke voetbal, met verzorgd combinatiespel en veel moed heeft ons al ver gebracht. Dat wordt ook het recept tegen Udinese.”

Bron: AZ.nl

2 Comments

 1. gerard

  6 maart 2012 at 15:00

  Hoop weer op zo’n match als onze thuiswedstrijd tegen Anderlecht maar dan dat we iets meer afstand kunnen nemen want in Italie zal het ongetwijfeld hectischer worden dan in Begie.

 2. Mike

  6 maart 2012 at 15:45

  Wij zij zeker niet kansloos tegen Udinese verwacht ook wel dat we thuis gewoon winnen met 1-0 of 2-1.

  Noch iets leuks AZ target Celik is weg gestuurd bij Glasgow Rangers door financiële problemen. Ik hoop zo dat AZ hem nu haalt als opvolger van Holman. dat word dan een top aankoop en gratis ook. http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/199729/wylde-en-celik-weg-bij-noodlijdende-rangers/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *