AZ koploper na winst op Heracles

By
Updated: maart 4, 2012

Door de 3-1 thuiszege op Heracles heeft AZ de koppositie overgenomen van PSV, dat zondag tegen FC Twente speelt.

In een aantrekkelijk eerste halfuur regende het kansen voor beide doelen. Na 31 minuten was het eindelijk raak; Poulsen scoorde uit een hoekschop. Waar Heracles even aangeslagen was, bleef AZ naar hartelust combineren en op slag van rust maakte Altidore er 2-0 van.

Na rust vond Viergever met een fraaie dieptepass Maher, die de bal schitterend over Pasveer lobde. Na een handsbal van Viergever op de lijn (rood) en de door Overtoom benutte penalty ging het tot dan leuke duel als een nachtkaars uit, al kreeg AZ nog enkele kansjes.

5 Comments

 1. KeesK

  4 maart 2012 at 10:36

  In tegenstelling tot menige persmuskiet vond ik AZ echt een ijzersterke pot spelen waarin Heracles ondanks meer balbezit in het begin van de eerste helft geen echte potten kon breken. AZ was aanzienlijk gevaarlijker en wist dit terecht uit te drukken in doelpunten. Er werd bijna de hele wedstrijd T U S S E N de palen geschoten van de tegenstander! Toegegeven het was geen overmacht waarmee AZ speelde maar de effectiviteit was heerlijk om naar te kijken. Wat een briljante assist van Nick Viergever op Adam Maher die zijn marktwaarde weer een paar miljoen opkrikte met zijn fabuleuze goal die al voorgedragen is voor doelpunt van het seizoen. Viergever vervolgde de wedstrijd met een uitstekende redding op de doellijn maar was op dat moment geen officiële keeper en moest met rood vanwege hands jammer genoeg het veld verlaten. Heracles kreeg de strafschop net langs de sluitpost Esteban. En nadat AZ met tien man kwamen was er van het opgehemelde elftal uit Almelo verrassend genoeg nog minder gevaar te duchten. Het was het verschil in kwaliteit van de Alkmaarders waar ze niet tegen waren opgewassen. Ook invaller Gudmundsson was nog dicht bij de 4-1 en gaf daarmee aan dat op de bank adequate vervanging zit. De spion van Udinese zal niet met een geheel gerust hart weer naar Italië zijn vertrokken. Genoten zal hij wel hebben, met uitblinkers als onder meer Simon Poulsen en Maher, net als ikzelf. Udinese is gewaarschuwd.

 2. rucarni

  4 maart 2012 at 11:58

  heerlijke pot mooi gespeeld en we zijn weer terug waar we moeten staan ,, min puntje vondt ik dat er geregeld niet veel beweging was bij de mannen ,, maar als er dan beweging was was het ook meteen gevaarlijk.
  wel een opmerking naar bossen {scheidsrechter} wat een drama dat zn man in de eredivisie mag fluiten slecht zag een hele hoop niet en vindt zelf dat deze man niet eens thuis hoort bij de amateurs.

 3. De echte supporter

  4 maart 2012 at 19:34

  Ik vond het een mooie wedstrijd van az. Nu weet ik ook nog dat psv verloren heeft van twente. Wat zijn die weg gespeeld. Dus nu staan we even echt alleen bovenaan. Daar moeten we aan het einde van het seizoen ook staan.

 4. KeesK

  5 maart 2012 at 07:26

  28 juli had ik FC Twente als kampioen in de eindklassering voorspeld. Ik mag hopen dat ik er naast zit maar ze hebben wel hun visitekaartje afgegeven door de wedstrijd tegen PSV zo te winnen en staan na een verwachte overwinning in de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap boven AZ. AZ zal hetzelfde kunstje moeten flikken tegen de directe concurrenten die ze nog voor zich krijgen de komende rondes (Feyenoord uit, PSV uit, FC Twente thuis) om mee te blijven doen en zich niet verslikken in ‘kleintjes’ (De Graafschap, Vitesse en NEC). AZ maar ook de andere ploegen kunnen zich weinig misstappen veroorloven. Het wordt nog een spannende rit om FC Twente en PSV te verslaan met Ajax als mogelijk lachende vierde. Feyenoord en Heerenveen sluit ik uit en Vitesse was al uit de subtop geduikeld.

 5. Geert

  5 maart 2012 at 15:01

  Ik verwacht wel dat Twente hun inhaalwedstrijd tegen de Graafschap winnen en dan staan zijn aan kop. Toch zitten we er heel dichtbij! En we moeten nog thuis tegen Twente en uit bij PSV is zo te zien ook niet zo lastig meer tegenwoordig 😉 Dus alles is nog mogelijk, we staan er heel goed voor!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *