‘Zweedse Eredivisie-toppers volgend seizoen mogelijk duo in Rusland’

By
Updated: maart 2, 2012

De Eredivisie dreigt in de zomer twee topspelers kwijt te raken. John Guidetti scoorde dit seizoen op huurbasis voor Feyenoord al achttien keer en is de grote smaakmaker in De Kuip. Manchester City haalt hem na dit seizoen terug, maar er zijn veel clubs die de spits willen overnemen. Middenvelder Rasmus Elm staat ook voor een vertrek bij AZ. Beide Zweden spelen in de toekomst mogelijk samen in Rusland.

Tweevoudig kampioen Rubin Kazan had in de afgelopen transferperiode al ruim elf miljoen euro over voor Elm, maar daarmee ging AZ naar verluidt niet akkoord. Voorzitter Dmitri Samarenkin van de Tataarse nummer vijf van Rusland vliegt in de zomer met zijn privéjet opnieuw naar Nederland, om de transfers van zowel Elm als Guidetti te beklinken. In de zomer komt ook de Zweed Kim Källström van Olympique Lyon waarschijnlijk naar Rubin.

“Ik heb er nog niet echt een mening over gevormd”, is Elm in Aftonbladet schimmig over de interesse van Rubin. “Je zien vanzelf wat er gebeurt als de dag is aangebroken dat je beslist om te vertrekken. Maar ik wilde het seizoen in ieder geval hier afmaken.” Elm, die in de winter ook een aanbieding van CSKA Moskou afsloeg, werd ook al in verband gebracht met Sporting Portugal en Juventus. Guidetti staat op het lijstje van onder meer Internazionale, Bayern München, Aston Villa en Schalke 04.

6 Comments

 1. Mike

  2 maart 2012 at 17:39

  Ik vind denk niet dat Elm naar Rusland wilt ik denk meer aan Engeland of Italie. Hij is volg mijn ook niet iemand die daar alleen heen gaat om zijn zakken te vullen. Maar 11 Miljoen is voor AZ een interessante bedrag

 2. KeesK

  2 maart 2012 at 18:32

  De aanbieding voor Pontus Wernbloom was te mooi voor hem om voorbij te laten gaan en dus stemde AZ er mee in. De situatie met Rasmus Elm is een luxe positie voor zowel hemzelf als de club. Gezien zijn contract tot 2013 zal er wel een transfer komen in de komende transferperiode maar wel naar een club die hij ziet zitten. Ik denk niet dat AZ het alleronderste uit de kan wil halen maar ook weer geen miljoenen wil laten liggen. Een contractverlenging met verbetering zou een mogelijkheid zijn als AZ Champions League gaat spelen in seizoen 2012/2013 om vervolgens bij aanvang van het seizoen 2013/2014 te verkassen en te cashen.

  • De echte supporter

   2 maart 2012 at 20:04

   Keesk ja als dat zo gaat lopen zal dat mooi zijn. Heerlijk in de cl spelen en nog een jaar met elm.

   • KeesK

    3 maart 2012 at 09:05

    Ja toch? Als hij nog niet zo nodig weg wil en er nog wel een seizoen aan vast wil plakken waarom niet? Met een sterk verbeterd contract is Elm dan blij, zijn ‘pooier’ ook weer tevreden en is AZ verzekerd van een transfersom en een belangrijke steunpilaar voor in de Champions League. Tot nu toe krijg ik niet de indruk dat Elm happig is om weer te verkassen. Heeft hij soms een Noord-Hollandse vriendin? Maar eerst maar eens CL halen en dus Heracles aan de zegekar rijgen vandaag.

 3. Jeroen

  3 maart 2012 at 10:21

  Elm naar Rusland?? zeker niet. Hij is niet uit op het grote geld (althans nog niet).. dus ik denk dat hij liever in een leuke competitie wilt spelen, zoals Spanje, Duitsland of Engeland.

 4. gerard

  3 maart 2012 at 17:59

  AZ moet gewoon het zelfde doen als PSV destijds met Duzak; contract laten verlengen en als de grote vis komt die interessant is voor Elm (en die komt een keer met zijn kwaliteiten) kan AZ een grote som ontvangen.
  Wellicht dus dat Elm met het behalen voor C.L wedstrijden echt naam kan maken voor een topclub in England of Spanje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *