Beerens hoopt op titel en Oranje

By
Updated: februari 28, 2012

Vol trots betrad Roy Beerens zondag het veld in het AFAS Stadion. De rechtsbuiten speelde een heuse topper tussen zijn nieuwe en zijn oude club. Zijn vorige liefde sc Heerenveen hield zijn nieuwe werkgever AZ op 3-3. Het resultaat kenmerkte de speelstijl van beide teams waarin Beerens als snelle vleugelspeler zo goed rendeert.

„Het was een mooi gevoel om zo’n topwedstrijd tegen Heerenveen te spelen. Ik hou de club natuurlijk nog steeds in de gaten en ze doen het geweldig. De aanval is hun kracht. Als ze zo door blijven spelen, maken ze zeker kans op de titel”, aldus Beerens, die met zijn passeerbewegingen voor veel problemen zorgde in de Friese defensie.

En dat terwijl de 24-jarige Brabander ruim 4 uur voor de wedstrijd nog zijn fitheid moest testen. „Ik had last van mijn lies, maar het ging prima.” Toch zijn het wel signalen dat het lichaam op de grens zit met de hoeveelheid wedstrijden die AZ dit seizoen speelt. De Alkmaarders zijn naast de competitie ook nog actief in de beker en de Europa League. „Nu heb ik meteen na de wedstrijd natuurlijk hele zware benen. Maar na twee dagen rust gaat het wel weer. Dat neemt niet weg dat je vooral moet genieten van de goede prestaties, al komt dit weekje zonder wedstrijd me wel goed uit.”

Beerens werd deze keer niet getrakteerd op een uitnodiging voor Oranje. Bondscoach Bert van Marwijk koos voor Luciano Narsingh, zijn voormalig ploeggenoot bij Heerenveen en de man die hem in Friesland naar de bank verwees. „Ik ben hartstikke blij voor hem. Hij heeft het verdiend. Ik heb 2 jaar met hem getraind en hij heeft heel veel kwaliteiten. Ik denk dat het ook goed is dat ik weg ben. We zaten elkaars ontwikkeling een beetje in de weg. Dat was eigenlijk zonde.”

Natuurlijk was Beerens er woensdag tegen Engeland ook graag bij geweest, maar hij probeert het positief te bekijken. „De bondscoach kiest wel voor echte buitenspelers. Dat is een stimulans om door te gaan.” Doorgaan wil Beerens ook in de titelstrijd. Net als zijn coach Gertjan Verbeek durft hij nog geen voorspellingen te doen. „De eerste vijf kun je nog niet afschrijven.” PSV is voor velen de favoriet, maar AZ laat zich niet zomaar uit het veld slaan. „We hebben tegen Heerenveen ook gedomineerd en veerkracht getoond. We kunnen goed met teleurstellingen omgaan en dat wordt ook belangrijk in de titelrace.” Bron: Telegraaf.nl

3 Comments

 1. De echte supporter

  28 februari 2012 at 19:27

  Natuurlijk gaan we voor de titel, maar dan moeten we wel alltijd scherp gaan voetballen. Beerends moet dan ook niet verslappen.

 2. maarten

  29 februari 2012 at 15:18

  Blijf het een goede zet van AZ vinden om Beerens van Heereveen te kopen, hij doet het echt super daar aan de zijkant, echt een extra wapen, ook al had hij misschien effe een iets mindere fase, hij is bijna altijd een lastige tegenstander voor de lingsback van de tegenpartij.

  Wat vinden julie eigelijk van Wildschut, is hij geen goede opvolger van Holman, hebben we aan allebei de kanten iemand die iemand kan passeren en dan een goede voorzet kan geven,.

  Of is dit een beetje te opportunistisch, maar dit is wel het soort spelers die bij AZ kunnen groeien, en die AZ kan halen. Jong, Nederlands en nog niet superduur denk ik,

  • Jeroen

   29 februari 2012 at 19:50

   Ik ben ook nog steeds erg optimistisch over Beerens. Hij mag wat vaker scoren, maar voor de rest is het een uitstekende speler. Er komt altijd dreiging van hem af en vanwege zijn snelheid kan hij wel de verdediging openbreken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *