Altidore: “Mijn plaats op de bank was rechtvaardig”

By
Updated: februari 28, 2012

De Amerikaanse spits werd met hoge verwachtingen naar Alkmaar gehaald. Het leek erop alsof hij die direct kon waarmaken, maar helaas kreeg de spits een terugval en raakte uit vorm. Redenen voor Verbeek om Altidore op de bank te zetten en Benschop eerste keus te maken. Volgens de kritische spit was deze actie rechtvaardig.

‘Het is mijn eerste jaar bij een nieuwe club met een nieuw systeem in een nieuwe competitie’, zegt Altidore in Britse media. ‘Ik vond het in de eerste maanden lastig om mij aan te passen aan het Nederlandse voetbal, maar voel inmiddels dat het steeds beter gaat. Ik begin mijn draai te vinden.’

Altidore begon deze jaargang als vaste keus in de punt van de aanval, maar moest gedurende het seizoen zijn plaats afstaan aan Charlison Benschop. ‘Natuurlijk is het als winnaar lastig om je plaats kwijt te raken’, bevestigt de Amerikaan. ‘Maar die beslissing was op basis van mijn spel rechtvaardig.’

De Amerikaan is vastbesloten in de toekomst zijn basisplaats te heroveren. ‘Je moet als wisselspeler soms je teamgenoten een compliment geven voor hun spel, maar tegelijkertijd altijd blijven vechten voor een plaats in het team. Dat is de enige manier om de trainer te overtuigen.’

3 Comments

 1. gerard

  28 februari 2012 at 10:43

  Zoals hij de laatste twee wedstrijden heeft gespeeld is hij overduidelijk de eerste spits, het succes van AZ is namelijk het sterke en dynamische middenveld en dat functioneerd het beste met een balvaste goed kaatsende spits.
  Spelers als Holman, Martens komen overduidelijk beter uit de verf met Altidore dan met Benschop en als deze eerste deze lijn weet vast te houden zie ik niet in waarom Verbeek hem a.s. zaterdag op de bank moet houden.

 2. KeesK

  28 februari 2012 at 12:33

  Als hij er dit seizoen nog een stuk of zes weet in te prikken dan is zijn transferwaarde weer dik boven de aankoopwaarde gestegen en zullen de aanbiedingen voor hem binnenstromen. Aangezien zijn salaris ook nog wordt gesubsidieerd door zijn voormalige werkgever Villareal zouden we dan mogen spreken van een geslaagde deal voor AZ en uiteraard Jozy Altidore zelf. Ook Villareal spint er garen bij want de speler was bijna afgeschreven naar nul en bouwt nu weer waarde op waar ze waarschijnlijk hun deel van krijgen. Altidore zelf zal er verstandig aan doen nog minstens een seizoen te blijven en verlokkingen van andere clubs te weerstaan ook al is hij niet voor de lange termijn aangetrokken maar juist om hem weer te kunnen lanceren naar een hoger niveau. Aan Verbeek de lastige keuze om te bepalen wie de eerste spits is. Aan Altidore de taak om die zes goals te scoren maar dat moet geen probleem zijn als hij zijn draai van de eerste goal tegen Heerenveen telkens weer vindt.

 3. De echte supporter

  28 februari 2012 at 19:33

  Altidore blijf zo voetballen. Ik vond je erg sterk de laatste wedstrijden, ga zo door…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *