Verbeek: “Ze moeten de kans krijgen om te falen”

By
Updated: februari 25, 2012

Gertjan Verbeek constateert tevreden dat AZ leert van de emotionele week die het meemaakte. Na de teleurstellende 3-0 nederlaag bij FC Utrecht stonden de Alkmaarders op in België, met een ticket voor de achtste finales als resultaat.

“Ervaringen als bij Utrecht heb je nodig om te groeien”, zegt Verbeek in De Telegraaf. “Ik waarschuw spelers dan ook nooit dat ze ergens voor op moeten letten. Ze moeten de kans en gelegenheid krijgen om te falen. Want je wordt het je pas bewust als het je overkomt.”

De AZ-coach is blij met het groepsproces. “Als je ziet hoe de jongens met elkaar omgaan, is het een goede groep. Daar hebben we afgelopen seizoen ook bewust op aangestuurd door een paar spelers weg te krijgen (onder anderen Sergio Romero, red.).”

“We hebben nu een heel bewogen week achter de rug met emotionele en kwade momenten, maar ook grote vreugde. Dan zie je na afloop grote opluchting en vreugde, die deze groep graag met elkaar deelt”, aldus Verbeek. Bron: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. gerard

  25 februari 2012 at 20:09

  Jozy heeft ook al genoeg kansen gekregen om te falen maar zoals hij in de uitwedstrijd tegen Anderlecht speelde zie ik hem graag spelen.
  Pas toen benschop noodgedwongen na de rust plaats moest maken voor Altidore kreeg de ploeg een kapstok waardoor de middenvelders konden aansluiten en AZ Anderlecht echt van zich af kon houden.
  Als Altidore altijd zo balvast kon zijn dan mag hij van mij wel weer in de basis beginnen want heb de indruk dat Holman, Martens veel beter renderen dan met Benschop.

  • De echte supporter

   26 februari 2012 at 12:09

   Gerard, dat ben ik met je eens. Ik vond az veel beter spelen toen altidore in de spits ging staan. De ballen kon hij aannemen en kaatsen met zijn omgeving. Ik vond dat geweldig om te zien. Zo mag hij zeker in de basis starten vind ik.

 2. gerard

  26 februari 2012 at 15:37

  Martens doet helaas niet mee in zijn plaats komt Falkenburg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *