“Altidore staat stil in zijn ontwikkeling”

By
Updated: februari 23, 2012

Afgelopen zomer kwam Altidore over van Villareal en tekende een contract voor vier seizoenen. Doelstelling was dat hij de eerste spits van AZ zou worden, maar dit is uiteindelijk iets anders uitgepakt. De spits mag nu vooral de bank warm houden en moet toezien dat zijn vervanger Benschop een goede serie neerzet.

“Ik vind dat hij geen progressie maakt,” aldus Verbeek over zijn Amerikaanse spits. “En stilstand is achteruitgang. Als een ander zich blijft ontwikkelen, word je voorbijgestreefd.”

De rol van de spits is overigens niet per definitie uitgespeeld. “Ik heb niet opeens een hekel aan Altidore. Maar het elftal functioneert nu beter met Benschop, dat ziet iedereen. Aan beide spelers valt nog een hoop te sleutelen. Het heeft allemaal met bewustwording te maken.”

4 Comments

 1. KeesK

  23 februari 2012 at 09:58

  Hoewel Boymans bij VVV ook op de bank is gezet na een mindere serie en zich dus waarschijnlijk goed kan identificeren met de situatie van Altidore hoop ik dat hij hem voorbij streeft. En dan vooral omdat Boymans een andere spits is dan Altidore en Benschop die wel wat gemeen hebben, zodat AZ van speelstijl en tactiek kan wisselen voorin. De strategie blijft hetzelfde: alles winnen!

 2. Michiel

  23 februari 2012 at 13:05

  Het is kut, maar ze kunnen Altidore niet op de bank zetten, dat is kapitaalvernietiging. Ik gun Boymans ook meer speeltijd…

  • Jeroen

   23 februari 2012 at 13:07

   Ik denk dat Verbeek hem wil prikkelen door geen garantie te geven voor een basisplaats. Misschien dat dit een extra motivatie is om harder te werken. Uiteindelijk denk ik namelijk dat Altidore meer kwaliteit heeft dan Benschop.

 3. De echte supporter

  24 februari 2012 at 22:16

  Altidor, ik vond je geweldig spelen teen Anderlecht. Het was een enorme verbetering voor az toen hij erin kwam en benschop eruit ging

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *