Benschop over binnenlandse transfer: “PSV of Feyenoord”

By
Updated: februari 22, 2012

Er zou zomaar een vierde landgenoot uit de Eredivisie komende zomer naar Feyenoord kunnen komen. Charlison Benschop is de naam. “Of bij PSV, daar zou ik ook graag spelen.”

De 22-jarige aanvaller van AZ komt uit Rotterdam. De stap naar Feyenoord lijkt daardoor logisch. “Ik heb iets met Feyenoord. De eerste wedstrijd die ik ooit in een stadion zag, was Feyenoord – FC Groningen. Ik kan me dat duel nog goed herinneren. Mijn vader had me meegenomen. Shinji Ono scoorde volgens mij. Ooit zou ik graag voor Feyenoord willen spelen. Het is een prachtige club”, vertelt hij in NUSport.

“Ik zit bij AZ alleen hartstikke goed, het is een club van hetzelfde kaliber, kijk maar waar we staan. Ik vraag me daarom of ik de overstap nu wel wil maken. Waar ik ook graag zou spelen, is PSV. Mijn vier Brabantse jaren bij RKC Waalwijk zijn me goed bevallen. Met Ajax heb ik niet zoveel, misschien ben ik daar te Rotterdams voor.” Bron: Elfvoetbal.nl

6 Comments

 1. Geert

  22 februari 2012 at 08:56

  Eindelijk iemand die niets met ajax heeft. We moeten meer Rotterdammers hebben… Zoals ik eerder al eens gezegd heb: een echte Rotterdammer zal niet naar ajax gaan. Maar waarom komt hij hiermee? Wil hij soms weg? Hij presteert aardig, maar nog niet zo goed dat de clubs in de rij staan voor hem. Al zal Feijenoord hem vast willen hebben als Guidetti volgend jaar weg is.

  • Jeroen

   22 februari 2012 at 09:04

   Van mij mag hij vertrekken hoor. Aardige speler, maar zeker geen topper. Geeft ons de gelegenheid om eens een goede spits aan te trekken. Eentje die wel vaker het net weet te vinden. Misschien kunnen we die spitsentrainer ook eens laten scouten? Het moet toch niet moeilijk zijn om op jonge leeftijd al wat toppers vast te leggen.

  • KeesK

   22 februari 2012 at 09:23

   Geert, een journalist kan toch gewoon een vraag stellen als “Bij welke andere Nederlandse club zou je ooit nog wel eens willen voetballen?” en als hij daar dan een idee over heeft en eerlijk antwoord op geeft is daar toch niks mis mee? Het is wat anders als hij er uit zichzelf over begint want dat is wel een teken. Dit was een loze onschuldige uitspraak wat mij betreft. Hij weet zelf ook wel dat hij zich nog niet genoeg bewezen heeft en zit waarschijnlijk net als veel andere jonge voetballers van een grote buitenlandse club te dromen. Lekker verder laten dromen…

 2. Geert

  22 februari 2012 at 10:23

  Opzich is daar niets mis mee. Maar in de eerste zin lijkt het alsof een vertrek naar Feijenoord aan de orde is. Ik vind Benschop geen geweldenaar, maar hij heeft denk ik meer potentie dan Altidore. Ik heb mijn hoop gevestigd op Boymans, weet iemand trouwens hoe het daar mee gaat?? Opvallend is dat we elk jaar een klein spitsenprobleem hebben (of een probleemspits). En als ik naar de beloftes kijk, weet ik niet of Luckassen of Lewis daar verandering in gaan brengen…

  • KeesK

   22 februari 2012 at 11:04

   Verbeek is nogal vasthoudend aan zijn selectie en misschien met goed recht. Dus de nu fitte Boymans mag voorlopig vanaf de tribune toekijken wat misschien een fout is maar dat zullen we niet gauw te weten komen. Ik denk dat veel winst valt te halen op de vleugels. Bijvoorbeeld een goede nieuwe rechtsbuiten die wat druk op Beerens legt om weer eens te scoren of een assist te geven zou geen overbodige luxe zijn.
   Ik zie in de voorste linie nog geen verandering en verbetering komen zo het er nu naar uitziet. Misschien moeten we hopen dat er toch een club komt die een spits weg koopt zodat er ruimte is voor een nieuw talent op het lijstje van de scouting. Het is niet anders.

 3. De echte supporter

  22 februari 2012 at 19:23

  Klopt az heeft en houdt een spitsen probleem. Jammer want dan hadden we er zeker beter voor gestaan. Ik zie nog steeds te veel kansen niet doeltreffend opgelost te worden.
  Boymans? Ik weet het niet. We moeten een echte binnenhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *