Verbeek: “Als ik Benschop een seizoen laat staan maakt hij er vijftien”

By
Updated: februari 18, 2012

Verbeek werd tijdens het persmoment gevraagd naar het ontbreken van scorend vermogen in de voorhoede van AZ: “Ik ga gewoon aan het werk met het materiaal dat er is. Bij Heracles heb ik Rik Platvoet en Yuri Rose topscorer gemaakt; bij Heerenveen ontwikkelde Klaas-Jan Huntelaar zich tot killer en later bij Heracles was dat het geval met Bas Dost. Ik heb wel wat met spitsen, ja. Graziano Pellè heeft onder mij ook het meest gescoord, terwijl Jonathas met al zijn fratsen er ook aardig wat in schoot. Dat komt door mijn manier van voetballen. Onze spits krijgt altijd kansen. Charlison Benschop? Die heeft nog niet lang achter elkaar het vertrouwen van me gehad. Vaak is in de slotfase zijn pijpje leeg. Maar als hij nog meer stappen maakt, kan het scoren ook bij hem komen. Als ik Charlie een heel seizoen laat staan, maakt hij er vijftien. Geen twintig.” Bron: AZ.nl

5 Comments

 1. De echte supporter

  18 februari 2012 at 22:01

  Nouw verbeek dat moet je meer opstellen, lijkt me…

  • Jeroen

   19 februari 2012 at 11:10

   Hij is nu al eerste keus. Op zich 15 doelpunten moet echt wel haalbaar zijn voor een redelijke spits.

 2. rucarni

  19 februari 2012 at 16:35

  nou net utrecht -az gezien maar wat een drama de spelers mogen zich diep schamen…en weer moisander wat een fouten maakt hij steeds geen aanvoerder meer maken.

 3. gerard

  21 februari 2012 at 12:24

  dat was door foutje Elm

 4. Geert

  21 februari 2012 at 13:50

  15 en geen 20. Rare uitspraak vind ik dat van Verbeek…. Een ploeg als AZ, die graag bij de eerste 4 van Nederland wil horen, moet een spits hebben die er gewoon minimaal 20 maakt in een seizoen, geen 15..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *