Maher schiet AZ langs Anderlecht: 1-0

By
Updated: februari 16, 2012

Wat een geweldige wedstrijd speelde AZ. Misschien niet helemaal te zien aan de stand, maar Anderlecht heeft werkelijk maar één kans gehad. Voor de rest was AZ heer en meester in eigen huis. Met fantastisch positiespel en vaak gevolgd door een geweldige pass werd Anderlecht onder druk gezet. Het was Maher die een doelpunt vlak voor rust kon maken na wederom een mooie aanval.

Na rust ging AZ gewoon verder met waar het voor rust was gebleven. Anderlecht werd vroeg onder druk gezet en met mooi spel werden de AZ aanvallers in positie gebracht. Helaas wist AZ de stand niet te vergroten en bleef het na een aantal kansen 1-0.

Later meer…

6 Comments

 1. Jeroen

  16 februari 2012 at 21:07

  Wat speelde AZ fantastisch vandaag… echt geweldig. Maher, Martens en Elm waren zo goed bezig dat Anderlecht er helemaal niets mee kon.

 2. KeesK

  16 februari 2012 at 21:40

  Nou dit spelletje nog negentig minuten volhouden in Brussel en een ronde verder. Om de prestatie van AZ in perspectief te zetten: Red Bull Salzburg – Metallist Charkov 0-4. De poule van AZ was misschien niet zo middelmatig als die op papier leek te zijn?
  Ajax is kansloos en ik hoop dat naast AZ ook PSV en Twente een ronde verder komen want dat zou een uitstekende prestatie zijn voor de Eredivisie.

 3. De echte supporter

  16 februari 2012 at 21:55

  Een geeldige wedstrijd en prestati van az

 4. Geert

  17 februari 2012 at 09:02

  Enige wat jammer is, is dat we het op 1-0 gehouden hebben. Voorin ontbrak het aan precisie en aan een beetje geluk soms. We hadden het al kunnen (moeten) beslissen met 3-0 of 4-0! Die wedstrijd in Brussel gaat echt zwaar worden, dus ik snap niet waarom iedereen zo positief is. AZ presteert altijd slecht in uitwedstrijden in Europa. Je kan daar makkelijk onderuit gaan. Het belangrijkste is dat je daar scoort. Dan moet Anderlecht er al 3 maken..

  Ik heb de wedstrijd via de tv gevolgd op de Belgische omroep Sporza. Die commentator was een groot fan van Maher. Was erg leuk om te horen hoe positief hij steeds over hem was.

  • De echte supporter

   17 februari 2012 at 20:10

   Geert, niemand schrijft dat het daar makkelijk wordt, maar je moet er wel positief naa toe kijken. We hebben thuis gewonnen, dus een mooi uitgangspunt. Natuurlijk kan/had het nog beter gekund, maar laat az nu maar zien dat ze ook buiten het eien stadion ook kunnen voeballen.

  • KeesK

   18 februari 2012 at 08:08

   Het blijft een heikel punt en door een positief resultaat blijft de kritiek van de journalisten beperkt tot: “is er niet te weinig gescoord?” Waarop de geprikkelde Verbeek antwoordt dat er in de laatste wedstrijden 9x is gescoord. Einde discussie.
   Het is toch raar dat op de AZ forums Holman en Beerens openlijk worden afgerekend op hun rendement maar dat er met de oprechte Verbeek niet over wordt gebikkeld door de pers. AZ maakt het zich onnodig moeilijk en Verbeek weet donders goed waar de kneep zit want hij heeft ook zijn ogen niet in zijn kontzak zitten. Dus we mogen er van uitgaan dat er door de technische staf wel aan wordt gewerkt.
   Dit is een overigens een probleem waar niet alleen AZ mee worstelt, zie de gisteravond gespeelde wedstrijd tussen Heerenveen en NAC maar eens op na.
   T U S S E N de palen die bal! Jullie zijn profs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *