AZ geen voorstander van BeNeLiga

By
Updated: februari 16, 2012

Donderdagavond staat er een wedstrijd op het programma tussen AZ en Anderlecht. Een duel tussen een Nederlandse en Belgische club, dus gaat het altijd weer even over een BeNeLiga. AZ is in ieder geval geen voorstander.

“Ik ken de voordelen ervan wel”, zegt Toon Gerbrands, algemeen directeur van de Alkmaarse club, in gesprek met het Algemeen Dagblad. “De commerciële bijvoorbeeld, dat we samen meer tv-geld kunnen ophalen. En we werken immers in een bedrijfstak waar het gaat om attractiviteit en om geld binnenhalen. Maar ik zie toch wel een hoop nadelen.”

Gerbrands heeft een lijstje van nadelen. “Wat te doen met de kleinere clubs? Als die moeten spelen tegen clubs als Lokeren of Beerschot dan zal daar maar heel beperkt belangstelling voor zijn. En dan is er nog een aantal praktische zaken. Hoe doen we het met de indeling? Wie promoveren er? Wie degraderen er? Blijven er dan niet alleen Belgische clubs over? Of juist alleen Nederlandse?”

“En nee, ik denk niet dat de BeNeLiga vanavond rond de wedstrijd een onderwerp van gesprek is wanneer de directies van AZ en Anderlecht elkaar ontmoeten”, sluit Gerbrands af. Bron: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. Geert

  16 februari 2012 at 10:29

  Bij VI hadden ze het er ook al over. Maar alsof er nu veel interesse is in een wedstrijd tussen Excelsior en RKC? Kleine clubs hebben we nu ook. In de BeNeliga zullen alleen de 18 betere clubs van Nederland en België spelen. Kleine clubs zijn dan Groningen of Utrecht. Groningen – Lokeren lijkt mij toch leuker om te zien dan Excelsior – RKC!

 2. Jeroen

  16 februari 2012 at 10:42

  Ja ik denk dat het ook een goed idee is om dit te gaan doen. Duels tussen kleine clubs zal je altijd houden. Ik denk dat we hierdoor wel beter kunnen concurreren met de grotere competities. Nadeel is dat je niet zomaar tegen een club kunt zeggen dat ze in een andere competitie gaan spelen. Daar krijg je een hoop gezeur mee denk ik zo 😉 . Daarnaast hoeveel EL en CL plekken ga je krijgen?

 3. Geert

  16 februari 2012 at 11:40

  Waarschijnlijk zullen we wel iets meer EL/CL tickets krijgen dan nu, maar zeker niet zoveel als België en Nederland nu samen hebben..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *