AZ zet deur voor Roland Alberg weer op een kier

By
Updated: februari 14, 2012

Roland Alberg nam vorig jaar zomer afscheid van AZ, maar dankzij zijn goede spel bij Excelsior gaat de deur in Alkmaar weer op een kier. De middenvelder speelde nimmer een officieel duel voor de Alkmaarders en stond afgelopen zaterdag tegen zijn voormalig werkgever. “Helaas is het niet gelukt bij AZ zelf, maar ik ben blij dat ik nu van Excelsior vertrouwen krijg”, stelt Alberg.

“Je ziet dat hij een ontzettend sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt”, vertelt technisch directeur Earnest Stewart van AZ aan het Algemeen Dagblad. “Voetballend was hij altijd al goed, maar zonder bal was hij vaak te laks. We hebben daar veel over gesproken, maar uiteindelijk zat er te weinig progressie in.

“Nu zie je dat hij op dit vlak behoorlijk is gegroeid.” Wellicht behoort een terugkeer van de twintigjarige Alberg in Alkmaar weer tot de mogelijkheden. “Never say never”, glimlacht Stewart. “Op deze manier wordt hij misschien weer interessant.” Bron: Voetbalzone.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  14 februari 2012 at 10:17

  Ik mag toch echt een keer hopen dat Messaoud zijn debuut gaat maken in de Eredivisie. Die gast heeft afgelopen week weer twee keer gescoord. Ik snap er weinig van… want ieder jaar is hij weer topscoorder van de voorbereiding. Waarom moet hij zo lang wachten?

  Ontopic: Speelt Alberg op huurbasis bij Excelsior, of moeten we gewoon weer een hoop betalen om hem terug te krijgen?

 2. Geert

  14 februari 2012 at 10:25

  Ben het helemaal met jou eens, Jeroen. En wat moeten we met een middenveld met Maher, Messaoud en Alberg? Volgens mij is Alberg verkocht aan Excelsior, en dus zouden we voor hem moeten betalen. Als we toch oud-spelers gaan halen, dan hadden ze Ruudje Vormer bij Roda weg moeten halen. Nu gaat hij al naar Feijenoord.

 3. rucarni

  14 februari 2012 at 10:26

  Nu krijgen we dat gezeik weer …..jezus az koop eens een speler die echt goed is i.p.v. alleen maar uitverkoop houden of spelers weg te laten gaan.
  misschien iemand eens op de juiste plek zetten die weet waar hij top spelers vandaan moet halen.

 4. KeesK

  14 februari 2012 at 10:29

  Hij moest vertrekken omdat zijn contract niet werd verlengd. Dus als ik het goed begrijp is hij transfervrij vertrokken. Als AZ hem wil terughalen zullen ze een transfersom moeten betalen. Alleen als De Drie Musketiers aan het einde van dit seizoen vertrekken zou het een optie zijn maar dan is er ook genoeg geld in kas om hem of ander talent aan te trekken. Dit is ook de reden dat Messaoud nog in Jong AZ speelt. Wat ik niet begrijp is dat Messaoud niet wordt verhuurd. Kan me niet aan het idee ontrekken dat hij tussen wal en schip is geraakt wat zijn frustraties voor aanvang van dit lopende seizoen begrijpelijk maakt. Maar dit is inherent aan het voetballen als aankomend talent bij een topclub of die nou Ajax, Twente, PSV of AZ heet met die aantekening dat je bij Ajax te veel kans maakt en te vroeg te veel speelt omdat er zoveel geblesseerd raken en het een constante ziekenboeg is…

 5. Geert

  14 februari 2012 at 11:01

  Schöne gaat volgend jaar weg bij NEC. Messaoud zou een jaartje aan NEC uitgeleend kunnen worden om zijn verlies daar op te vangen. Dat zou voor iedereen een goede oplossing zijn. het jaar daarna kan hij dan gaan vlammen bij AZ.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *