AZ na rust eenvoudig langs Excelsior: 2-0

By
Updated: februari 11, 2012

AZ heeft thuis met 2-0 gewonnen van Excelsior. Het krachtverschil werd pas na rust in doelpunten omgezet.

Het was een klein wondertje dat het bij rust nog 0-0 was. Het sterke AZ kreeg een handvol kansen (Benschop raakte de paal, Holman de lat), maar Excelsior was ook een paar keer dicht bij de 1-0. Zo ging Maatsen alleen op het doel af, waar Esteban redding bracht.

Na de rust brak Martens de ban. Met twee goals kort na elkaar, elk uit een mooie aanval, ontnam hij Excelsior de hoop op een puntje. AZ bleef aanvallen en liet nog een paar uitstekende kansen liggen. De Rotterdammers kwamen niet verder dan af en toe een speldenprikje.

6 Comments

 1. Jeroen

  11 februari 2012 at 23:59

  Begin was even moeizaam. We kregen wel een hoop kansen maar wisten ze niet af te maken. Gelukkig bracht Martens ons op 1-0. Je zag de ontlading en vanaf dat ging het een stuk beter. We waren ervoor te gehaast.

 2. KeesK

  12 februari 2012 at 07:40

  Aan Roy Beerens: T U S S E N de palen! “Laat je poten eens bijstellen man!” Al creëert AZ duizend 100% kansen als je niet aan de goede kant van die witte palen schiet scoor je 0%. Vandaar die matige scorekaart van twee doelpunten en drie assists wat tot nu toe wel erg mager is voor iemand die verder zo vaardig voetbalt. Ook aan de voorzet mankeert nog wel eens wat. En weer heeft hij deze ergernis niet weg kunnen nemen en ben ik benieuwd wat het interne oordeel is van Verbeek die ook steeds openlijker zijn ongenoegen over het missen van zo veel opgelegde kansen uit.
  Gelukkig staan er voetballers in die wel kunnen scoren zoals de fantastische Maarten Martens of een assist kunnen geven zoals Brett Holman, die overigens ook nogal eens moeite heeft om een bal er tussen te krijgen maar door de pass van Beerens te laten gaan prachtig de combinatie opzette waaruit de bevrijdende eerste uitgespeelde goal werd gescoord door de Belg. Een schrale troost voor Beerens. Het duo Holman-Martens wordt langzamerhand weer een steeds scherper geslepen wapen wat overigens een deugd is om te zien. AZ was overduidelijk beter en gemotiveerd om het versterkte Excelsior zo snel mogelijk een kopje kleiner te maken. De verdediging liet weinig steken vallen ook al bleef Esteban zijn belangrijke waarde bewijzen met zijn reddingen op de schaarse maar gevaarlijke aanvallen. AZ heeft (even) de koppositie in handen maar het is te hopen dat de strijd uiteindelijk niet op doelsaldo wordt beslist want dan trekt de verder uitstekend spelende ploeg waarschijnlijk aan het kortste eind wat ze dan toch echt aan wat zwakke schakels in de voorste linie hebben te wijten.
  Kon me niet aan de indruk onttrekken dat Excelsior de reputatie bij AZ van een ‘misselijk clubje’ te zijn onderstreepte door het opvoeren van ergerlijk theater als ze het zo uitkwam. Hoewel Verbeek vond dat de Rotterdammers zich mogen handhaven in de Eredivisie zie ik ze liever vertrekken in de hoop dat Sparta Rotterdam en/of FC Den Bosch naast het gedoodverfde FC Zwolle zullen promoveren dit jaar ten koste van de Excelsior.

 3. De echte supporter

  12 februari 2012 at 09:46

  Zo keesk dat is een analyse. Ik kan daar weinig tegen inbrengen. Ik loop me langzamerhand ook enorm aan beerends te ergeren. Het moet beter kunnen, dan wat hij nu laat zien. Benschop was redelijk. Elm was ook enigzins uit vorm, maar al met al heeft az zich staande gehouden. K had gehoopt op een rume uitslag, omdat we daarmee het doelsaldo goed kunnen maken, maar goed dat kan eentueel ook in de volgende wedstrijden. Nu ligt de druk bij psv…… En of die dat allemaal aankunnen is ook nog maar de vraag…

 4. De echte supporter

  12 februari 2012 at 19:21

  Zo zien jullie maar dat de knvb compeitie vervalsing heeft uitgevoerd. Verbeek heeft gelijk zo’n loeg speel je in meer dan 45 minuten stuk. Dank knvb, dan hadden we drie punten meer of kmt het ze gewoon niet uit? ……..

 5. rucarni

  13 februari 2012 at 08:44

  even een mening wat vinden jullie nu steeds van die schandalige schwalbe,s van Dries Mertens
  {psv}en verhoek {ado}ik wordt er zo schijtziek van dat de scheidsrechters daar steeds maar weer intrappen zo lopen er ook een paar bij Excelsior.. bahhh wordt daar een beetje ziek van ..ben je een mindere speler ga je toch gewoon liggen en de knvb trapt er steeds weer in.

  • Jeroen

   13 februari 2012 at 09:06

   Ja die van Dries Mertens was echt vies. De presentator vroeg het ook aan hem en zei tegen hem dat hij helemaal niet werd geraakt.Hij zei dat de presentator maar beter moest kijken want hij werd toch “echt” tegen zijn scheenbeen getrapt… yeah right…… Kansloze tuinkabouter.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *