Martens zal zijn contract bij AZ niet verlengen

By
Updated: februari 8, 2012

Maarten Martens is nog maximaal tweeënhalf jaar in het shirt van AZ te bewonderen. De Belgische middenvelder laat aann Voetbal International weten geen nieuw contract meer te zullen tekenen in Alkmaar.

De 27-jarige Martens miste de gehele eerste seizoenshelft vanwege een blessure, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit de basis van AZ. De technicus heeft nog een contract tot medio 2014 bij de club, maar hoopt een stapje hogerop te kunnen maken.

Die stap had hij overigens al eerder kunnen maken. “Na het kampioenschap heb ik mijn enige kans op een nieuw avontuur gehad”, vertelt Martens. “CSKA Moskou was concreet. Ik heb het serieus overwogen, maar ik had het goed in Alkmaar en tekende bij tot medio 2014. Dat langdurige contract in combinatie met diverse blessures zorgden er later voor dat de belangstelling uitbleef.”

“De laatste maanden heb ik ook geen seconde aan iets anders gedacht”, vervolgt de aanvallende middenvelder in het weekblad. “Ik wil eerst weer eens hele tijd fit blijven en op mijn favoriete positie spelen. Dan zit ik momenteel perfect bij AZ. Neemt niet weg dat ik nog wel een keer de stap wil maken. Dus een nieuw contract lijkt me sowieso uitgesloten.”

Martens is bezig aan zijn zesde seizoen in dienst van AZ. De kans bestaat dat de Alkmaarders open staan voor een verkoop van de Belg omdat hij één van de grootverdieners is van de selectie. Het is niet duidelijk of er momenteel al sprake is van belangstelling voor de spelmaker. Bron: Voetbalprimeur.nl

8 Comments

 1. KeesK

  8 februari 2012 at 22:19

  Zijn enige belemmeringen voor buitenlands topvoetbal zouden zijn leeftijd en blessurehistorie kunnen zijn. Wat mij betreft is hij de beste voetballer van AZ en misschien wel de hele eredivisie ook al heeft Elm een betere vrije trap/corner. Onvermijdelijk maar laat AZ een goed bedrag voor hem vangen als schrale troost en tot zijn vertrek laten wij van hem genieten zoals vandaag tegen ADO. Klasse speler die hopelijk gauw weer bij de selectie van de Rode Duivels mag aansluiten.

  • Jeroen

   8 februari 2012 at 22:22

   Hij heeft gelukkig nog een contract tot medio 2014, dus laten we hem pas in de zomer van 2013 vertrekken….

   We hebben hem zeker nog nodig als andere spelers (holman en poulsen) gaan vertrekken.

   Wat mij betreft staan Elm, Maher en Martens op nummer 1 😀

   Want laten we eerlijk zijn… de actie van Maher waarin hij de verdediger van ADO door de benen speelt is echt fantastisch. Leek op de panna van Eriksen van Ajax

 2. De echte supporter

  8 februari 2012 at 22:39

  Jammer als hij vertrekt, maar ik snap het wel. Az moet snel dan weer talenten tot zich nemen

 3. Geert

  9 februari 2012 at 11:02

  Ik snap het wel. Hij speelt al lang bij AZ (helaas met veel blessures…) en wil ook wel eens wat anders. Na 2,5 jaar is hij tegen de 30. Waarschijnlijk wil hij dan nog even 3 jaar cashen in het buitenland voor de laatste jaartjes. Niet onbegrijpelijk, wel erg jammer! Maar goed, we kunnen nog 1,5 jaar van hem genieten en hem dan verkopen voor een mooi bedrag!

 4. Mike

  9 februari 2012 at 11:15

  Hij verdiend een mooie transfer naar het buitenland. Geweldig speler jammer dat hij zo vaak geblesseerd is geweest anders had hij wel nu best hoog kunnen voetballen. zie ook niet dat topploegen het aangaan durf om het te koppen

  • Jeroen

   9 februari 2012 at 11:22

   Verbeek had eerder coach moeten worden van AZ… met het trainingsregime van de coach zal hij minder snel een blessure oplopen.

 5. vvdne

  9 februari 2012 at 12:50

  van Gaal heeft het ook goed gedaan. Zou het jammer vinden als hij vertrekt, maar ik gun het hem wel. In mijn ogen de beste speler van AZ. Was een mooie wedstrijd gisteren. En wat schetst de verbazing, onze spitsen kunnen zelfs scoren. Als ze dit zo blijven doen dan kan PiSVee mooi fluiten naar de titel, want die gaat naar Alkmaar.

 6. Geert

  10 februari 2012 at 13:57

  Onze spitsen kunnen inderdaad opeens scoren! Die balaanname van Benschop bij de 3-0 was fenomenaal! Altidore maakte natuurlijk 2 makkelike goals, maar die van Benschop waren echt van grote klasse. Hopelijk blijft hij zichzelf zo doorontwikkelen. Ik ben fan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *