AZ overklast ADO Den Haag: 6-0

By
Updated: februari 8, 2012

AZ heeft zijn eerste competitiezege van 2012 geboekt en heeft nu net zoveel punten als koploper PSV. De ploeg van Verbeek won mede dankzij drie treffers van Benschop met 6-0 bij ADO Den Haag.

AZ nam direct het initiatief en was via Martens al snel dicht bij een doelpunt. ADO liet zich na een kwartier iets meer gelden, maar nadat Benschop de score had geopend met een puike kopbal was AZ weer heer en meester.

Benschop zorgde met een knap schot vlak na rust voor 2-0 en na gemiste kansen van Holman en Martens liet de spits ook nog de 3-0 aantekenen (fraaie aanname, bekeken schot). Martens en Altidore (2x) voerden daarna de score verder op.

4 Comments

 1. Jeroen

  8 februari 2012 at 22:16

  Trainer Gertjan Verbeek was hem daar zeer erkentelijk voor en dacht ook een verklaring te weten voor de scherpte van Benschop. “Het schijnt dat zijn verkering uit is”, zei de coach droog aan NUsport. Toen Verbeek daarop vragend werd aangekeken vervolgde hij: “Daar kan je ook opgelucht van zijn hoor.

  hahahahaha geweldige reactie van Verbeek 😉

 2. De echte supporter

  8 februari 2012 at 22:36

  Ze hebben goed gespeeld, sl vond ik beerends niet denderend. Hij verspeelde veel ballen

  • KeesK

   9 februari 2012 at 07:54

   Roy Beerens begint me ook steeds meer teleur te stellen. Hij heeft veel krediet bij Gertjan Verbeek maar betaalt niet terug in rendement behoudens amusementswaarde en tomeloze inzet. Dat is echter maar beperkt houdbaar want op een gegeven moment moet je doen waarvoor je op je positie staat. Dus hij moet scoren en/of assists geven en beide doet hij niet. Zijn wissel is hopelijk een voorteken en ik hoop dat Johann Gudmundsson en Fernando Lewis hard in zijn nek hijgen. Stekker eruit als hij zo blijft presteren wat mij betreft want progressie zit er zeker niet in en we zijn in eenzelfde situatie als met Jozy Altidore belandt. Holman kon nog zijn wedstrijd redden door een paar bepalende acties maar viel weer geregeld uit de toon.
   De spelers die het topniveau nog niet halen moeten zich optrekken aan het frame dat duidelijk bestaat uit Esteban, Poulsen, Viergever, De drie Musketiers (Elm, Maher en Martens) en Benschop. Al moet Esteban niet proberen te voetballen maar gewoon die bal naar het middenveld rammen.

 3. Mike

  9 februari 2012 at 11:12

  1e helft was het matige maar wel voor kommen. 2e helft was het echt goed Gertjan Verbeek heeft ze goed wijs gemaakt dat er meer passie en strijd in moet om zulke uit wedstrijden te winnen. als ze dit vaker kunnen op brengen in uitwedstrijden dan ga je echt mee draaien voor de kampioenschap dus hopelijk kunnen ze dit in alle uitwedstrijden laten zien dan word je niet ingemaakt door een Roda door niemand.

  Benschop, Marcellis en Martens speelde echt goed verder iedereen een ruim voldoende alleen Beerens vond ik weer tegen vallen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *