Verbeek: “Er zijn in Nederland eigenlijk niet zoveel clubs die bij mij passen”

By
Updated: februari 3, 2012

Gertjan Verbeek verlengde donderdag zijn contract bij AZ met twee jaar tot de zomer van 2015. Vertrouwen is het sleutelwoord in de organisatie van de Alkmaarse club. “Deze club past bij mij”, vertelt de oefenmeester in De Telegraaf. “AZ heeft een vetorecht, als er een andere club langskomt. Zeggen ze nee, dan is het nee. Wij werken hier op de juiste manier samen.”

“Als ik de krant opensla, dan weet ik weer dat je vertrouwen niet vaak tegenkomt in de voetballerij”, erkent Verbeek. “Ik heb het geluk gehad bij een paar clubs gewerkt te hebben waar dat wel het geval was (Heracles Almelo, sc Heerenveen, red). Dat dat succesvol was, is geen toeval. Er zijn in Nederland eigenlijk niet zoveel clubs die bij mij passen. Ik werk hier met de juiste mensen samen.”

Dat er eind dit seizoen weer een paar spelers zullen vertrekken, is volgens Verbeek inherent aan de voetballerij. “Het gaat om de filosofie van de club. Ik heb er alle vertrouwen in dat AZ spelers opleidt en dat straks met de nieuwe accommodatie naar een nóg hoger niveau uittilt. Verder heeft de scouting zich hier bewezen. Al zullen we het nu dichter bij huis gaan zoeken.” Bron: Voetbalzone.nl

2 Comments

 1. gerard

  3 februari 2012 at 12:50

  Yep, je hebt het ook gezien met Adriaanse bij Twente daar zat de klik niet.
  Een van Gaal zou ook niet passen bij een PSV.

 2. stefan

  3 februari 2012 at 22:16

  Een ding is zeker Verbeek past bij ons,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *