Verbeek verlengt per direct contract tot 2015

By
Updated: februari 2, 2012

AZ heeft tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat Verbeek zijn contract gaat verlengen met twee jaar. Zijn nieuwe contract loopt tot medio 2015. Verbeek en Stewart gaven tekst en uitleg: “We zijn enorm trots.”

“We zijn hierover de afgelopen weken uitgebreid met elkaar in gesprek geweest”, zei Verbeek. “Ik werk hier nu anderhalf jaar op een heel prettige manier met de technische staf en de medewerkers van AZ. Bovendien heb ik een goede verstandhouding met de directie. Hun plannen over de toekomst van AZ komen overeen met mijn ideeën. Dat heeft me over de streep getrokken. En er spreekt veel waardering uit dit contract.”

Verbeek: “De eigen jeugdopleiding wordt steeds belangrijker. De scouting richt zich meer op jonge spelers en kijkt dichter bij huis. Daar voel ik me goed bij. Ik heb er vertrouwen in dat de filosofie van de club in combinatie met het nieuwe trainingscomplex ook de komende jaren vruchten zal afwerpen.”

“Het is voor mij heel belangrijk dat ik met goede mensen samenwerk”, vervolgde Verbeek zijn argumentatie om langer in Alkmaar te blijven. “Daarbij speelt vertrouwen een grote rol. Daar draait het om. Ik heb het geluk gehad dat ik dat een aantal keer heb gevoeld bij clubs waar ik gewerkt heb. Het is dan ook niet voor niets dat we juist daar succes hadden.”

In de opengebroken overeenkomst met Verbeek staat geen ontbindende clausule voor een tussentijds vertrek. Verbeek: “Ik heb mijn commitment aan de club gegeven dat ik hier sowieso nog twee jaar blijf. Dus binnen die periode mogen clubs me best bellen, maar dat heeft geen zin. Het vetorecht ligt bovendien bij AZ. In 2015 zien we wel weer verder. Dan heb ik er vijf jaar opzitten bij AZ en zou ik het mooi vinden om nog een keer de stap naar het buitenland te maken.”

“Wij zijn enorm trots en blij dat we Verbeek langer aan AZ hebben kunnen binden”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Gertjan is een trainer die past in de filosofie van de club. De afgelopen anderhalf jaar heeft hij bij AZ laten zien dat hij jonge talentvolle spelers beter kan maken. Dat gaat ook nog gepaard met goede resultaten. Met de ontwikkeling van het nieuwe trainingscomplex in ons achterhoofd hopen we samen met Gertjan door te kunnen gaan op de ingeslagen weg.” Bron: AZ.nl

9 Comments

 1. Jeroen

  2 februari 2012 at 14:06

  Geweldig nieuws!!! Klasse trainer en goed om te zien dat hij trouw wil blijven. Op naar een mooie toekomst met Verbeek.

 2. Derek

  2 februari 2012 at 14:26

  HOERA! goed nieuws, verbeek is juiste persoon voor AZ .

 3. gerard

  2 februari 2012 at 14:34

  Hopelijk dat in de loop van het seizoen Stewart ook nog enkele andere contracten kan verlengen want met Poulsen en Holman gaan toch twee sterkhouders voor niets ons verlaten.

 4. willy

  2 februari 2012 at 15:14

  helemaal toppie

 5. ravi

  2 februari 2012 at 16:56

  Fantastisch nieuws. Gertjan is goed bezig en hopelijk de komende
  jaren ook. Geweldig voor iedereen die een AZ-fan is.

 6. rucarni

  2 februari 2012 at 17:29

  toppie helemaal goed gedaan az… ben wel benieuwd of hem is belooft dat het stadion uitgebreid gaat worden ????

 7. Maarten

  2 februari 2012 at 17:42

  TOP. Nu ook nog wat dragende spelers verlengen en het komt helemaal goed met AZ..

 8. gerard

  2 februari 2012 at 17:42

  “Hun plannen over de toekomst van AZ komen overeen met mijn ideeën. Dat heeft me over de streep getrokken”.
  Verbeek heeft ambitie dus AZ zal na een aantal periodes steeds minder de noodzaak meer hebben om te ‘moeten’ verkopen waardoor Verbeek dus echt kan bouwen.
  Goed nieuws dus.

 9. De echte supporter

  2 februari 2012 at 19:43

  Goed nieuws dan kunnen ze gezamelijk doorbouwen, want alles draaid om vertrouwen. En dat schijnen ze met elkaar te hebben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *