AZ met veel pijn en moeite langs topklasser GVVV: 2-1

By
Updated: februari 1, 2012

AZ heeft zich woensdagavond in het AFAS Stadion van de halve finales van de KNVB beker verzekerd. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek was oppermachtig tegen Topklasser GVVV, maar verzuimde om ruim afstand te nemen. Maarten Martens zorgde met twee treffers voor de 2-1 zege.

Later meer…

8 Comments

 1. Jeroen

  1 februari 2012 at 23:05

  Wat een slechte wedstrijd… GVVV kwam met veel geluk op 1-0, en ondanks dat we veel sterker waren, kregen we echt amper kansen. Gelukkig was Martens vrij snel trefzeker, want anders had het een compleet ander duel kunnen worden.

  Poulsen, Holman en Beerens krijgen van mij echt een dikke onvoldoende. Geen enkele voorzet kwam aan en het enige wat ze konden was tegen de spelers van GVVV aanschieten. Ondanks dat de keeper een paar mooie ballen had, was AZ gewoon echt slecht. Dit weekend moet het anders, want anders verliezen we gewoon bij ADO uit.

 2. de echte supporter

  2 februari 2012 at 07:43

  Jeroen mee eens, ik heb de laatse 20 minuten gezien. Geen corner ging lekker, ze hadden last van de tegenstander want ze kregen amper ballen erover of langs. Als we zo spelen bij ado worden we afgedroogd door ado. Ik krijg nu een toch wat somberder gevoel over de toekomst van az tijdens deze competitie. Er met snel wat gaan veranderen.

 3. Derek

  2 februari 2012 at 08:44

  het hielp ook niet dat gvvv met zn 11 in de 16 ging staan, zo krijg je scoor je weinig.

  hele 2e helft : aanval AZ > keeper pakt bal > schiet uit > herhaal

 4. rucarni

  2 februari 2012 at 09:26

  sorry hoor derek maar dat zou niks moeten uitmaken,, het is een amateur club tegen een club uit de hoogste paltsen ,,nee er moet snel iets gedaan worden aan het team anders gaat het niet goed.

  ps: haal die keeper van gvvv op als reserve keeper die was wel heel goed en hijblok is ook de jongste niet meer.

 5. Geert

  2 februari 2012 at 10:07

  DIe linksback was trouwens best aardig van hun. Hij wist Beerens goed af te stoppen en die keeper was ook niet slecht. Die kunnen zo meedraaien bij een RKC of Excelsior..

 6. Derek

  2 februari 2012 at 10:48

  Rucarni, je zag zelf dat we veel kansen creerden maar de bal ging er niet in omdat er massaal werd verdedigd, dan kun je zelfs als amateur club het de tegenstander lastig maken. plus die keeper van ze stond een goed potje te keepen.

 7. vvdne

  2 februari 2012 at 11:05

  Keeper was goed, ze stonden met z’n allen in de 16. AZ wist kansen te creeeren, maar kunnen nog steeds niet scoren. Heb het al zo vaak gezegd, maar we moeten twee echte spitsen kopen. Spitsen die wel kunnen scoren als ze een (kleine)kans zien. Daar gaat het nog steeds fout. Vond Poulsen niet geweldig, maar was ook niet echt slecht te noemen, ook al mogen die voorzetten wat beter. Een aantal waren echt goed en dan moeten ze er gewoon ingetikt worden. Is overigens best lastig een goede voorzet geven als er acht a negen spelers van je tegenstander voor het doel staan.

  Al met al liet AZ zien dat ze kunnen voetballen, maar ook de paasjes kwamen niet allemaal goed aan. En dat mag gewoon niet tegen zo’n clubje.

  Maar we hebben weer kunnen zien dat Martens de beste speler is van AZ en dat we absoluut niet weg mogen doen.

  We zijn gelukkig door naar de volgende ronde, maar met dit spel zal dat de laatste ronde zijn. Kansen afmaken daar moeten ze eens echt op gaan trainen en in de zomer twee echte spitsen kopen.

 8. Tom

  2 februari 2012 at 12:26

  Mannen, laat ik beginnen met de felicitaties voor het behalen van de volgende ronde! Namens vele supporters van GVVV hartelijk dank dat we zoveel plekken mochten vullen in jullie stadion. wij hebben ondanks de (te verwachten) nederlaag een fantastische avond gehad in Alkmaar!

  Zoals Assink al zei: nu maar hopen dat jullie de beker winnen dan kunnen we straks zeggen dat we van de uiteindelijk bekerwinnaar hebben verloren!

  Groeten van een schorre stemloze GVVV supporter!

  Tom

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *