Verbeek vraagt om uitbreiding van stadion

By
Updated: februari 1, 2012

De leiding van AZ heeft de eerste gesprekken met Gertjan Verbeek achter de rug omtrent een contractverlenging. Tijdens het eerste onderhoud werd er wederzijds geïnformeerd.

Verbeek kreeg de vraag of hij wilde nadenken over de bouw en inrichting van een nieuw trainingscomplex. “Het is weliswaar nog wat verder weg, maar het lijkt me mooi die opening mee te maken, want het betekent dat de club weer een stap maakt”, zegt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. Het complex moet over anderhalf jaar klaar zijn.

Voor de AZ-trainer blijft het daar niet bij. “Als je wilt blijven meedoen, is een stadion met zeventienduizend plaatsen wat aan de krappe kant. Heracles laat een nieuw stadion bouwen, de belangstelling voor Vitesse en Heerenveen is gegroeid en FC Twente blijft bouwen. Wil je met deze clubs concurreren, ook qua salaris, dan zal ook onze begroting (25 miljoen 
euro, red.) structureel omhoog moeten.”

Na het mislopen van de WK-organisatie gingen de uitbreidingsplannen van AZ de ijskast in. Verbeek wil de kwestie heropenen. “Zo blijf je in elk geval ambitie tonen. Het hoeft geen reuzensprong te zijn. Er zit nog wel iets tussen veertig- en zeventienduizend plaatsen; 
25 duizend bijvoorbeeld, of dertig.” Bron: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

  1. Jeroen

    1 februari 2012 at 23:02

    Inderdaad dat moeten ze zeker doen. Gerbrands heeft namelijk aangegeven dat AZ alleen kan groeien als we betere sponsors binnenhalen. Dat zie ik met AFAS niet gebeuren. Dus moeten we het stadion vergroten zodat meer mensen erin kunnen. Ben benieuwd of AZ dit echt wil gaat doen. Wat denken jullie?

  2. de echte supporter

    2 februari 2012 at 07:41

    Ja het zou mooi zijn, om het stadion te vergroten. Het stadion is niet vanAZ. Az huurt het, dus of de eigenaren zouden willen uitbreiden en AZ een hogere huur wil betalen, dat zou tot d emogelijheden behoren. Als we het niet doen dan gaan we de aansluiting denk ik ook missen. dus ik zeg DOEN!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *