Verbeek: “Boymans heeft potentie om in de basis te spelen”

By
Updated: januari 31, 2012

Boymans heeft nog weinig minuten kunnen spelen voor AZ. De spits kwam in de zomer over van VVV Venlo, maar moet vanaf de tribune toekijken hoe zijn team zich heeft opgewerkt tot titelkandidaat. Volgens Verbeek heeft dit te maken met de problematiek van het voetbal.

“Het heeft momenteel geen zin om Jozy Altidore én Boymans op de bank te hebben. Altidore was tot voor kort basisspeler, dus die kan ik niet opeens op de tribune zetten. Dat is de problematiek van het voetbal. Je hebt twintig goede spelers, maar je kunt er maar elf opstellen. Boymans heeft de potentie om bij de eerste achttien te zitten en zelfs om in de basis te spelen. Ik kan er alleen niets aan doen dat hij eerder dit seizoen geblesseerd raakte.”

7 Comments

 1. Jeroen

  31 januari 2012 at 16:53

  Toch zou ik hem morgen laten spelen om hem tevreden te houden. Ik denk namelijk dat we uiteindelijk bij Boymans uitkomen als eerste spits voor AZ. Ik denk dit deels doordat ik Benschop niet goed genoeg vind, en daarnaast zal Altidore ons snel verlaten. Dat zie ik niet zo snel gebeuren bij Boymans, mits we hem tevreden houden.

 2. de echte supporter

  31 januari 2012 at 17:02

  Jeroen ik ben ermee eens. Laat hem morgen maar lekker spelen is goed voor zijn ontwikkeling

 3. Gerard

  31 januari 2012 at 19:41

  spitspositie blijft een hekelpunt voor AZ en schijnbaar ook voor Verbeek; vorig seizoen begon hij met Falkenburg in de spits, kwam toen uit bij Jonathas en uit nood door het wegblijven van laatst genoemde uiteindelijk bij Kolbein.

 4. wilwaa

  31 januari 2012 at 21:45

  Jammer dat Verbeek hem de kans niet geeft op een invalbeurt tegen GVVV. Hij is in potentie denk ik wel de spits van AZ, ik zie in hem wel een type Koevermans.

 5. rucarni

  1 februari 2012 at 03:17

  snap er geen reet van ?? verbeek zegt de beste 20 zitten in de selectie nou dan kan altidore wel op de tribune en boymans spelen,,want altidore wordt nooit wat type pelle denk ik een miskoop eerste klas.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *