Verbeek hekelt last minute aankopen

By
Updated: januari 31, 2012

AZ heeft de winterse transferperiode redelijk doorstaan, meent men in Alkmaar. Ook op de slotdag van de transfermarkt blijft het vooralsnog rustig in Noord-Holland.

AZ zag Pontus Wernbloom koers zetten naar Rusland, waar hij een meerjarig contract tekende bij CSKA Moskou. Zelfs versterkte de club zich met de Zweedse verdediger Mattias Johansson. “Ik denk dat technisch directeur Earnest Stewart het niet zo druk heeft. Althans met de transfers. Dat is gelukkig voor ons”, zegt Verbeek in gesprek met RTV Noord-Holland.

De manier waarop AZ de transferperiode is doorgekomen, stemt Verbeek tevreden. “Ik ben geen voorstander van paniekaankopen. Kijk bijvoorbeeld naar het vertrek van Wernbloom. Eerst maar eens kijken wat we zelf in huis hebben. De enige aankoop zat al tijden in het vat. Het is een soort risicomanagement als je op de laatste dag een speler koopt.” Bron: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. Jeroen

  31 januari 2012 at 15:38

  Gelijk heeft hij wel. Je ziet ook dat de prijs flink omhoog gaat zo vlak voor de deadline van de transfermarkt. Aan de andere kant geloof ik ook wel dat je spelers kunt kopen die direct zorgen voor een versterking. Verbeek geeft aan dat dit niet kan, maar dat geloof ik niet. Natuurlijk moet een speler wennen aan een nieuwe omgeving, maar er zijn genoeg spelers die dat vrij snel kunnen. Kijk bijvoorbeeld naar Strootman bij PSV. Die is vorige winter gehaald en heeft zich direct in de kijker gespeeld.

  Offtopic; Ik las net dat Pelle waarschijnlijk wordt verkocht aan een serie B club 😉

 2. rucarni

  1 februari 2012 at 03:12

  ben het ook niet met verbeek eens hoor ze hadden een spits moeten halen die makkelijk het doel vindt en waar de andere spitsen hun aan op hadden kunnen trekken,,maar is niet anders.
  en ja jeroen pelle wordt de collega van onze oude doelman Romero.

  • Jeroen

   1 februari 2012 at 08:30

   Maar dan zit je met 4 spitsen in de selectie terwijl je er maar 1 gebruikt. Dat werkt volgens mij ook niet. De huidige spitsen van AZ raak je nu echt niet zomaar kwijt, dus zit je er met een salaris bij en ontevreden mensen in de groep.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *