‘Alleen winnen telt, ik wil kampioen worden’

By
Updated: november 6, 2008
'Alleen winnen telt, ik wil kampioen worden'

Graziano Pellè is de laatste weken basisspeler bij AZ. In een interview met AZ.nl laat de Italiaanse spits zijn ambitieuze kant zien. “Alleen winnen telt, ik wil kampioen worden.”

Hoe zie jij je eigen ontwikkeling?
Pellè: “In Italië speelde ik vooral met mijn rug naar het doel. Die speelstijl zijn de trainers bij AZ aan het veranderen. Ze willen dat ik ook meer met mijn neus richting doel sta. De laatste actie tegen Heerenveen was daar een goed voorbeeld van. Ik dook achter de verdediging op en kon met Mounir El Hamdaoui alleen op de doelman afgaan. Maar ik werd teruggefloten. Een belachelijke beslissing: ik stond lang geen buitenspel.”

De laatste weken sta je in de basis. Hoe zie jij dat in de toekomst?
“Zolang ik goed blijf presteren is het aan de trainer om keuzes te maken. De selectie is zeer sterk. Dat een geweldige spits als Ari nu al een tijdje niet speelt, zegt genoeg. Om kampioen te worden moet iedereen het gehele seizoen lang het beste van zichzelf geven. Concurrentie stimuleert dat. Als Moussa Dembélé straks weer fit is zal de strijd om de spitspositie nog heviger worden. Maar ik heb vertrouwen in mijn eigen kunnen en Moussa kan ook op andere posities heel goed uit de voeten.”

Je straalt zelfverzekerdheid uit.
“Ik kom uit een land waar door supporters en journalisten een enorme druk op voetballers rust. Als je wint ben je koning; als je verliest kun je na de wedstrijd niet veilig naar huis. Mijn huid is door die achtergrond behoorlijk dik geworden. Als je onzeker bent en je laat beïnvloeden door externe factoren val je af.”

Dan komt Héctor Moreno aan tafel zitten. Met een gulle lach begroet hij ons. De verdediger begint onderuit gezakt in de AZ Spreekt te bladeren.

Wat is je doel met AZ dit seizoen?
Pellè: “Dat is niet zo moeilijk te benoemen. Ik ben een winnaar, dus het enige dat telt is het kampioenschap.”

Dan is een goed resultaat tegen FC Twente van belang. Daar speelt een sterke spits.
“N’Kufo is een vergelijkbare spits als ik, alleen is hij veel verder in zijn ontwikkeling. Het maakt hem niet uit of hij met zijn rug naar het doel of voorwaarts speelt. Het is moeilijk om hem uit te schakelen, maar ik heb alle vertrouwen in Héctor.”

De Mexicaan veert van zijn stoel op en lacht naar zijn vriend. Engels spreekt hij nauwelijks. Soms zeggen blikken genoeg.

Pellè lachend: “Op de training ga ik vaak op Héctor staan en geef ik hem wat porren in zijn buik. Dan kan hij alvast wennen aan N’Kufo. Hij zit nu op me te wachten omdat we straks bij mij thuis een video van N’Kufo gaan bestuderen. We zijn op alles voorbereid, haha.”

Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *