Martens: “We waren niet agressief genoeg”

By
Updated: januari 29, 2012

Maartens Martens, middenvelder van AZ, denkt te weten waar het verlies tegen Roda JC (2-0) door komt. Volgens de Belg speelde de winterkampioen met te weinig agressiviteit.

“Ik denk dat we de eerste helft niet agressief genoeg waren”, begint Martens op het digitale thuis van AZ. ”We verloren te veel duels, waardoor we weinig de bal hadden.”

”Vooraf hadden we een tactiek besproken waarin we moesten doordekken op het middenveld. Onze drie middenvelders zouden tegen hun vier middenvelders komen te staan. Dat doordekken liep niet goed, waardoor Roda JC steeds de vrije man kon vinden. Ze hadden voor mijn gevoel voor rust echt het overwicht.”

Toch voelde Martens zich niet kansloos. “De kansenverhouding was voor rust ongeveer gelijk. Wij kregen ook twee goede mogelijkheden. Zij scoren ze en wij niet: dan sta je 2-0 achter. Roda JC was ontzettend efficiënt.” Bron: Voetbalcentraal.nl

2 Comments

  1. de echte supporter

    30 januari 2012 at 07:44

    Leuk die analyse, maar hoeveel punten krijgen we hiervoor?

  2. Gerard

    30 januari 2012 at 15:31

    Zie het als een leerproces. Tegen GVVV zie ik AZ alles doen om tot een doelpuntrijk geheel te komen en zodoende met groot vertrouwen de wedstrijd in te gaan tegen ADO waardoor de stand volgende week weer geheel anders kan zijn op de ranglijst.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *