Fel Roda JC klopt tegenvallend AZ

By
Updated: januari 29, 2012

Roda JC heeft thuis met 2-0 gewonnen van AZ, dat de Limburgers pas widt terug te dringen toen het al te laat was.

De Alkmaarders kregen maar geen grip op het felle Roda, dat vroeg op 1-0 kwam. Malki kopte via Poulsen raak. AZ drong wel aan, maar bracht weinig gevaar. Aan de andere kant lag plots de 2-0 erin: Donald bediende Junker op maat. Dezeflde Junker miste nog een opgelegde kans.

AZ begon na de rust met twee invallers, maar Roda JC was vooralsnog de baas. De thuisploeg verzuimde het duel echter te beslissen; twee keer kwam de bal op de lat. AZ drong Roda gaandeweg toch terug, maar toen Altidore een enorme kans miste, was het duidelijk: dit was niet de avond van AZ.

5 Comments

 1. KeesK

  29 januari 2012 at 11:17

  Niet lang na de 2-0 ben ik gestopt met kijken. Wat een vreselijk geschutter. Ik hoop van harte dat er een waardige vervanger voor Moisander komt en dat we nog wat vangen voor die lulhannes die de laatste wedstrijden zijn verdediging niet op orde heeft en zelf vaak een overtreding nodig heeft om de tegenstander af te stoppen. Daartegenover staat een machteloze aanvalslinie die geen deuk in een pakje boter schopt. Verbeek moet zich goed achter zijn oren krabben want zijn succesformule hapert sinds de nederlaag bij Heerenveen behoorlijk. De ongelukkige wedstrijd in twee delen bij Excelsior was nog te begrijpen, het niet overhalen van de trekker en uiteindelijk verliezen bij NAC was al een teken aan de wand, en dat Ajax grotere problemen heeft dan AZ verdoezelt een beetje wat nog wel eens een moeizame weg naar Europees voetbal kan worden. Het onderwerp kampioenschap kan voorlopig de ijskast in. Als Verbeek zijn voorhoede niet beter tot scoren kan laten komen zal de Technische Directie toch echt moeten gaan uitkijken naar versterking voor de gehele voorste linie want ook Beerens bakte er weer niks van en als Holman in zijn huidige vorm deze week nog verkast zal niemand er rouwig om zijn. FC Den Haag zal er thuis op zijn gebrand om zich te revancheren tegen het toen nog kampioenswaardige AZ dat ze voetballes gaf in Alkmaar. AZ heeft tot aan Heerenveen thuis eind februari een redelijk programma met tegenstanders waarin ze zich hopelijk kunnen herpakken.

  • Jeroen

   29 januari 2012 at 11:24

   Ik heb het niet gezien, dus kan er niet echt over oordelen. Ik moet je wel gelijk geven in je analyse over de afgelopen wedstrijden. We vergeten te vaak de trekker over te halen en daardoor laat je de andere club er nog in geloven.

   Tegen Ajax thuis waren we heer en meester, maar toch verlies je punten. Dat is heel jammer, maar tegen een dergelijke club kan dat gebeuren. NAC uit is altijd lastig en we winnen daar niet vaak. Als je dan ziet welke kansen Holman had dan word je ziek dat je daar verloren hebt.

   De druk is er in ieder geval af bij AZ. Laat PSV het nu maar zien dat ze een waardige kampioenskandidaat zijn. Ik heb er zeker nog vertrouwen in dat het goed gaat komen. Het is alleen jammer dat we zoveel onnodige punten hebben laten liggen.

   • KeesK

    29 januari 2012 at 13:03

    Dat onnodig punten verliezen is hetzelfde beeld als vorig seizoen veel het geval was en AZ met een beetje geluk toch nog vierde werd. Ik vrees voor hetzelfde scenario als de stijgende trend in tegendoelpunten en de dalende trend in goals niet snel wordt omgebogen. Naast Twente en Ajax komt ook Heerenveen er snel aan omdat die wel met redelijk gemakkelijk het net weten te vinden.
    Ik zie overigens Harm van Veldhoven nog wel als kandidaat om Fred Rutten bij PSV op te volgen. De overwinning van Roda JC was verdiend en hij loodst zijn vernieuwde selectie wel op weg naar de play-offs.

 2. rucarni

  29 januari 2012 at 11:53

  misschien iets voor Earnest Stewart om nu gvd eens een spits te halen die wel het doel makkelijk vindt… pffffff en ik ben het met keesk eens dat die Moisander het nu echt laat liggen hoor ,,lijkt wel of hij denkt ik ga toch weg dussssss …
  een tip voor az een ervaren spits en een ervaren vedediger.

  NUUUUUUUUUUU GRAAG.

 3. Fortuna

  29 januari 2012 at 12:05

  Alfonso Alves halen onder verbeek was dat een doelpuntenmachine bij heerenveen .

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *