Voorbeschouwing Roda JC – AZ: “Ortiz vervangt Elm”

By
Updated: januari 28, 2012

Vanavond staat Roda JC tegen AZ op het programma. Verbeek ging in op de vraag of – buiten de geschorste Rasmus Elm om – iedereen fit is voor het duel. “Nee, alleen Mattias Johansson is geblesseerd. Hij heeft bij Kalmar een blessure aan zijn hamstrings opgelopen. Dat heeft even tijd nodig. Sowieso krijgt Mattias de kans om zich rustig aan te passen. In Zweden zijn ze net met de voorbereiding begonnen, terwijl wij midden in het seizoen zitten. Ik heb ervaring met Scandinavische spelers. Zo’n overgang brengt wat aanpassingen met zich mee.”

Celso Ortiz lijkt tegen Roda JC de vervanger van Elm te worden. “Die variant hebben we woensdag getraind”, zei Verbeek. “Het idee dat we hebben, kwam er echter nog niet goed uit. Dat ligt overigens niet alleen aan Celso. Vandaag (vrijdag) gaan we er verder mee aan de slag. Hij heeft er in de voorbereiding ook al gespeeld. Mensen die mij kennen weten dat ik er dan niet zo snel vanaf stap. Maar soms krijg ik tijdens het slapen een ingeving. Nick Viergever en Thomas Lam zouden er ook kunnen spelen.”

Over Roda JC zei Verbeek: “Tussen Roda-uit en Roda-thuis zit wel een verschil. In uitduels zitten ze lekker in de leunstoel en wachten ze hun kansen af. In Kerkrade spelen ze enthousiaster en met meer drang naar voren. Of dit duel cruciaal is? Nee. Wat dat betreft ben ik het met Frank de Boer eens. Die zei dat Ajax nog niet kansloos is. Er zijn ook na dit weekend nog genoeg punten te verdelen.”

Behaalde resultaten…

Zo 24-9-2006 Roda JC – AZ 0-2  
Za 1-3-2008 Roda JC – AZ 1-1  
Di 28-10-2008 Roda JC – AZ 0-2  
Za 21-11-2009 Roda JC – AZ 2-4  
Za 12-3-2011 Roda JC – AZ 1-2

 

Bron: AZ.nl en Koningvoetbal.nl

2 Comments

  1. Jeroen

    28 januari 2012 at 13:47

    Hoeveel gaat het vandaag worden?

    Ik gok 0-2 voor AZ 🙂 kortom, we staan straks gewoon weer bovenaan 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *