Brands: "AZ doet deze winter geen gekke dingen"

By
Updated: november 6, 2008
Brands:

Het was even rustig in Alkmaar, maar nu AZ de vorm van twee seizoenen terug weer benadert keert ook de interesse voor de jonge spelers terug in Alkmaar. “Geruchten die bij de positie op de ranglijst horen”, zegt technisch directeur Marcel Brands in VI.

AZ is momenteel gedeeld koploper in de Eredivisie. Vanwege het doelgemiddelde prijkt de naam van de Alkmaarders bovenaan in de ranglijst. De afgelopen weken staken geruchten de kop op over buitenlandse interesse voor verschillende AZ-spelers. Zo zou Valencia in de markt zijn voor Demy de Zeeuw en wilde Villarreal zich graag versterken met de Mexicaan Héctor Moreno.

“Ik vind het vreemd hoe stellig sommige dingen worden gebracht. Bij ons is niets bekend, bij de betreffende begeleiders evenmin. Als een zaakwaarnemer mij belt om te vragen wat er aan de hand is, neem ik aan dat het allemaal onzin is.”

Met de miniwinterstop voor de deur, AZ-spelers genieten slechts van een break van negen dagen, hoeft men in Alkmaar voorlopig geen gekke dingen te verwachten. “We zijn sowieso geen club die veel zaken doet in de winterperiode, tenzij het gaat om een noodgeval. Soms moet je anticiperen op zware blessures, zoals een paar jaar geleden met Nourdin Boukhari en Kiki Musampa. Maar in principe doet AZ deze winter geen gekke dingen. We hoeven niemand aan te trekken en willen niemand kwijt.”

Gezien de prestaties en het spel van de Alkmaarse equipe van trainer Louis van Gaal sluit Brands niet uit dat clubs zich tijdens de komende transferperiode melden in Noord-Holland. “Er zal best nog wat interesse voor bepaalde spelers loskomen. Maar wij denken in de eerste plaats aan ons eigen belang. Clubs die zich melden, krijgen te horen dat ze in de zomer kunnen terugkomen.”

Bron: Voetbalprimeur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *