AZ contracteert Johansson: “Eindelijk is het zover”

By
Updated: januari 27, 2012

AZ heeft vrijdag de Zweedse jeugdinternational Mattias Johansson tot de zomer van 2016 gecontracteerd. De 19-jarige rechtsback komt per direct over van Kalmar FF, de club waar hij in 2009 zijn profdebuut maakte. Eerder namen de Alkmaarders al Rasmus Elm over van de eenmalig Zweeds landskampioen.

Johansson stond al langere tijd in de concrete belangstelling van AZ. In de zomer werd er echter geen overeenstemming bereikt tussen beide clubs.

“Eindelijk is het zover”, lacht Johansson na het ondertekenen van zijn contract. “Vorige zomer wilde ik al graag naar AZ, maar toen liet Kalmar me niet gaan. Gelukkig kwam het nu wel goed. Ik krijg van AZ de tijd om te wennen aan Nederland en het AZ-voetbal. Of dat snel gaat lukken? Dat hoop ik wel. De aanvallende stijl van voetballen hier past helemaal bij mij.”

“Mattias is een typische AZ-voetballer”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hij is een moderne verdediger die voornamelijk als rechtsback speelt. Zijn spel wordt gekenmerkt door veel aanvallende impulsen. Hij is zorgvuldig en over een lange periode gescout. We geven Mattias eerst een halfjaar de tijd om te wennen aan Nederland, de cultuur, de club en onze manier van spelen. Op die manier kan hij in de zomer optimaal meedoen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.” Bron: AZ.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  27 januari 2012 at 12:36

  YESSS eindelijk!! ben hier echt heeeel erg blij mee. De nieuwe Pocognoli van AZ 😉 laten we alleen hopen dat hij wel langer blijft en niet voor een laag bedrag vertrekt.

 2. de echte supporter

  27 januari 2012 at 12:55

  geweldig, die hebben we vast al binnen. Dan kan moisander in de zomer verkocht worden, want die wil toch al lang weg bij az, kunnen we weer euri’s binnen krijgen.

 3. KeesK

  27 januari 2012 at 13:13

  Hè hè het spelletje komt ie of komt ie niet naar AZ is eindelijk afgelopen.
  Welkom aan boord! Benieuwd hoe Verbeek de verdediging gaat neerzetten nu AZ er weer een klasse verdediger bij heeft. Ook mooi is de positieve rol die Elm heeft gespeeld bij zijn komst. AZ heeft de toekomst van de verdediging hiermee een stuk veilig gesteld bij een verwacht vertrek van Poulsen, Moisander en mogelijk Klavan (en hopelijk niet Viergever waar ongetwijfeld ook aan getrokken gaat worden).

  • De echte supporter

   27 januari 2012 at 15:44

   Keesk ik zie moisander gaan maar klavan, weet ik niet. Of hij moet niet tevreden zijn met zijn huidige rol. Viergever die mogen ze gewoon nog niet laten gaan. Dan kan het nieuwe talent vanaf het nieuwe seizoen direct in de basis

 4. gerard

  27 januari 2012 at 16:26

  Klavan zal niet vertrekken die zie ik net als vorig seizoen op de plek van Poulsen spelen.

 5. De echte supporter

  27 januari 2012 at 18:24

  Ik denk dat ik het met gerard eens ben. Klavan maakt gewoon weer kans op een basisplaats

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *