Benschop werkt hard aan zichzelf

By
Updated: januari 27, 2012

Charlison Benschop werd in zijn tijd bij RKC omschreven als ruwe diamant. Bij AZ wordt er nog steeds geslepen, maar beetje bij beetje komt zijn kwaliteit eruit. Trainer Gertjan Verbeek heeft hem een basisplaats gegeven, toch hij leert hij nog veel.

“Ja, dat is ook een van de dingen waar ik aan moet werken, mijn killerinstinct”, zegt Benschop in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Daar werk ik aan met Piet Keur, bijvoorbeeld, de spitsentrainer. Net als aan mijn rustmomenten. Op het veld neem ik volgens de trainer vaak op de verkeerde momenten rust.”

“Eigenlijk werk ik hier bij AZ aan alles. Daarvoor deed ik dat niet. Bij mijn vorige club RKC was ik daar eigenlijk nooit mee bezig”, vervolgt Benschop zijn verhaal. “Ik ben bij AZ veel meer te weten gekomen over mijn lichaam. Dat ervaar ik als prettig, het is toch je lichaam waar je alles mee doet. Hier bij AZ weten ze alles.”

Zo weet de aanvaller nu dat hij langzaam herstelt. “Na een zware prikkel duurt het de volgende dag langer voordat ik weer de oude ben. Dat was bijvoorbeeld op het trainingskamp in Turkije goed te merken. We trainden daar best hard en tussendoor was mijn hartslag anders. Mede daardoor speelde ik ook maar een halve wedstrijd tijdens het trainingskamp.”

“Ik had daarom ook nooit verwacht dat ik deze kansen al zou krijgen na de winterstop. Nu begrijp ik dat de trainer het in Turkije rustig aan met me wilde doen, omdat hij me in de basis wilde opstellen tegen Ajax”, sluit de 22-jarige Benschop af. Bron: Voetbalprimeur.nl

5 Comments

 1. KeesK

  27 januari 2012 at 10:42

  Ik denk dat deze uitspraak nu dubbel voor Jozy geldt nu Benschop hem voorbij is en Boymans hem ongetwijfeld in de nek hijgt. Dat dit in AZ’s voordeel mag werken want de voorhoede (inclusief Holman en Beerens) is nog steeds de mindere linie ten opzichte van het middenveld en de verdediging.

 2. vvdne

  27 januari 2012 at 12:27

  Volledig met Kees eens. Maar ik vind dat Berends het geweldig doet. Hij speelt zich vrij, zet de aanval in, is niet te beroerd om mee te verdedigen. Vind echt dat hij het geweldig doet, alleen zou ik nog graag zien dat hij ook eens een doelpunt maakt. Holman doet het ook goed, al lijkt hij de laatste tijd toch wat minder te zijn. Hoop echt dat Boymans en Benschop zich snel verder gaan ontwikkelen en dat ze er elke wedstrijd een bal in kunnen gaan leggen. Benschop lijkt nog steeds moeite te hebben, maar dat zegt hij zelf natuurlijk ook, om mooie redelijk onverwachte kansen af te maken. En dat is zonde en maakt je een mindere spits. Boymans hebben we helaas nog niet echt mogen bewonderen, maar dat zal wel snel komen. Wat betreft Altidore je ziet dat hij vooruitgaat en dat hij veel harder werkt dan in het begin, maar hij is er ook nog steeds niet. Zou mooi zijn als ze alle drie zo goed ontwikkelen dat ze echt gaan concurreren op de spitspositie. Nu lijkt het vooral kiezen voor de minst slechte keuze, iets wat een koploper niet zou moeten doen…

  • KeesK

   27 januari 2012 at 18:14

   Beerens zou echt meer moeten scoren (richting 1:4). Nu is zijn rendement voor een rechtsbuiten aan de erg magere kant en is er werk aan de winkel om dat op te krikken.

 3. De echte supporter

  27 januari 2012 at 15:48

  Uit het interview in het ad spreekt wlskracht uit, dat is mooi dan kunnen we toch mooie dingen verwachten. Ik ben het wachten soms wel eens moe, we hadden verder los kunnen staan met spitsen die het doel kunnen vinden… Maar goed het is nu eenmaal zoals het is…

 4. rucarni

  28 januari 2012 at 09:48

  tja het is leuk om jonge speleres een kans te geven helemaal mee eens ,,maar ik roep het hele jaar al dat er een ervaren spits bij moet komen ,,een die makkelijk het doel vind en misschien nu ook op het middenveld eens iets meer ervaring erbij,,let op ik zeg niet dat het middenveld slap is he,, ik bekijk het met het oog op volgend jaar.maar een ervaren spits had er al lang moeten zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *