Johansson hoopt snel AZ-er te zijn

By
Updated: januari 26, 2012

De transfer van Mattias Johansson naar AZ lijkt zo goed als beklonken. De Zweedse verdediger van Kalmar FF liet woensdag via Twitter al weten koers te zetten naar Alkmaar.

AZ en Kalmar onderhandelen al een poosje over de transfer van de back, de overgang is nu bijna afgerond. Het enige wat nog ontbreekt aan de overstap is de medische keuring en de handtekening onder het contract. Vlak voor zijn vertrek naar Alkmaar legde Johansson een kort interview af. “Hopelijk mag ik me snel AZ-speler noemen”, zegt de negentienjarige Zweed.

Met zijn transfer gaat voor Johansson een grote wens in vervulling. Uit alles blijkt dat AZ in Zweden te boek staat als een uitstekende stap naar een grote Europese competitie. “Dit speelt al zes, zeven maanden, dus ik heb genoeg tijd gehad om me er op voor te bereiden. Het is geweldig, ik kan het nog niet helemaal geloven. Een enorme uitdaging.”

AZ wilde Johansson afgelopen zomer al contracteren, maar kwam niet tot een akkoord met Kalmar FF. De verdediger kon het verhaal snel achter zich laten. “Ik heb me er niet druk om gemaakt. Ik heb mijn teleurstelling geuit, maar daarna laat ik zoiets achter me. Ik was geblesseerd, dus ik had andere zaken om me druk over te maken.”

Johansson gunt zichzelf de tijd om door te breken in Alkmaar. “Eerst moet ik in alle rust wennen aan de manier van spelen. Het is net als Brazilianen die naar Zweden komen. Zij hebben ook een aantal maanden nodig om zich aan te passen. Dat geldt ook voor mij wanneer ik naar Nederland ga.” Bron: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

 1. KeesK

  27 januari 2012 at 09:45

  Wordt het niet eens tijd dat het officieel wordt? Hij is gisteren toch wel door de keuring gekomen?

  • Jeroen

   27 januari 2012 at 10:10

   Volgens mij is de keuring vandaag.. gisteren las ik op twitter dat hij onderweg was naar Alkmaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *