Spartaan De Roon heeft positief gesprek gehad met AZ

By
Updated: januari 23, 2012

AZ lijkt druk bezig om Marten de Roon over te halen naar Alkmaar te komen. De verdedigende middenvelder, op dit moment nog uitkomend voor Sparta Rotterdam, geeft tegenover RTV Rijnmond aan dat er inmiddels een eerste gesprek is geweest.

De twintigjarige speler komt voort uit de jeugdopleiding van de Rotterdamse club. Na dit seizoen kan hij gratis weg, gezien hij zijn aflopende contract tot nu toe niet wilde verlengen. “Nu is het afwachten. Ik laat alle opties nog open. Sparta is een mooie club. Natuurlijk word je voor dilemma’s gesteld, want AZ is ook een mooie club”, zegt De Roon.

De Roon is nog niet helemaal zeker of een transfer naar AZ de juiste stap in zijn carrière is. “Het is nog niet zeker of ik daar een contract teken. Bij Sparta heb ik de zekerheid dat ik volgend jaar aan voetballen toekom. Bij AZ weet je dat nooit. Die dilemma’s zullen de komende tijd door mijn hoofd spelen en dan wordt er een beslissing gemaakt.” Bron: Soccernews.nl

2 Comments

 1. De echte supporter

  23 januari 2012 at 22:27

  Als je niet echt wil blijf dan maar lekker bij sparta spelen, dan willen wij je niet eens

  • KeesK

   24 januari 2012 at 08:52

   De fitheid van de basis selectie is een groot dilemma voor alle reservespelers en De Roon heeft goed door dat hij misschien een grote tijd op de bank of zelfs in de beloften zijn tijd zal moeten doorbrengen zoals zoveel talenten op dit moment. Hij zal er van moeten uitgaan dat er van de zomer veel basisspelers zullen vertrekken anders kan hij beter bij Sparta of een andere club spelen zoals Roland Alberg die nu succesvol is bij Excelsior. Maar daartegenover staat een Mitchell te Vrede die meer op de bank van dezelfde degradatiekandidaat zit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *