AZ vergeet Ajax genadeklap te geven: 1-1

By
Updated: januari 22, 2012

Koploper AZ heeft Ajax niet verder op afstand kunnen zetten. In Alkmaar werd het in een boeiend duel 1-1. Daar mocht vooral Ajax niet over klagen.

De Amsterdammers begonnen beter aan het duel dan donderdag. Het gevolg was een boeiende start met een iets dreigender Ajax. De Alkmaarse defensie raakte daar niet van in verwarring en gaf niks weg.

Na een half uurtje schakelde AZ een tandje bij en meteen kwam Ajax in grote problemen. Vertonghen kon een inzet uit de kluts van Benschop nog uit het doel houden, maar een vrije trap van Elm was raak. Ajax wankelde, bleef met enig geluk op de been en zag Sulejmani kort voor rust nog een grote kans missen.

Ajax deed na rust verwoede pogingen om AZ vast te zetten. De bal was meer op de Alkmaarse helft, maar dat betekende niet dat de Amsterdammers beter waren. De AZ-aanvallen waren gevaarlijker, al miste ook De Jong een grote kans.

Een schot van Viergever vloog net naast. Ebecilio leek op weg naar de 1-1, maar zijn inzet zeilde ook naast. Maher knalde net over het Ajax- doel.

Plots was het tot 1-1, toen Poulsen een slappe inzet van Lodeiro in eigen doel werkte. In de laatste 10 minuten kon het alle kanten op. De thuisploeg zocht nadrukkelijker de aanval, maar kreeg de bezoekers niet meer omver.

7 Comments

 1. gerard

  22 januari 2012 at 18:32

  AZ gelijk gelijk tegen ajax
  PSV gelijk tegen Utrecht
  Kon beter, kon slechter… maar ja, laat 020 maar in Eindhoven zijn best doen want PSV is in mijn ogen nou niet echt de grote voetbalmachine.

  • KeesK

   22 januari 2012 at 19:10

   Als aanvulling: bij Twente kwam SinteRKC verlaat langs om vijf kadootjes te strooien en Heerenveen manifesteert zich als belangrijke outsider voor wellicht de top als ze zo door blijven denderen.
   AZ moet zich afvragen hoe lang het zich kan permitteren om zo weinig te scoren uit zo veel opgelegde kansen. Ik las in een oud interview dat Kees Kist wel spitsentrainer bij AZ zou willen zijn. Ik zou zeggen solliciteren want dat is het enige wat er echt aan schort om met twee vingers in de neus de titel te pakken terwijl Benschop, Maher en Altidore de kracht hebben om misschien de beroemde Kees Kist knal te imiteren. En dan het doelinstinct van de topscorer er nog bij en AZ is kampioen. Beerens kan alles maar man scoor ook weer eens!
   Die passeerbeweging van Martens was subliem. Ik hoop dat niemand uit het buitenland het zag behalve de Belgische bondscoach natuurlijk.

 2. Fortuna

  22 januari 2012 at 18:59

  We hadden ze niet die gevulde koeken moeten geven maar een jodekoek.

 3. gerard

  22 januari 2012 at 20:56

  Van de top 4 laat AZ wederom in deze wedstrijd zien het er het best voor te staan:

  PSV blijft te wisselvallig, heeft te veel momentvoetballers in de ploeg.
  Twente mist verrassing in het spel
  Ajax maakt op mijn de minste indruk en heeft een zwak middenveld

  Bovendien nog erg goed nieuws:

  AZ-target Johansson is al in Alkmaar en bezocht het duel met ajax
  Mattias Johansson is bijna speler van AZ. De rechtsback is momenteel al in Alkmaar, waar hij de competitietopper tegen ajax bijwoont in het AFAS Stadion.

  AZ zit al sinds afgelopen zomer achter de negentienjarige Johansson aan, maar een akkoord met diens club Kalmar FF werd nog niet bereikt. Inmiddels hangt dat akkoord wel in de lucht.

  Johansson tekent vermoedelijk komende week een meerjarig contract bij AZ. De Zweedse jeugdinternational moet in Alkmaar de concurrentie aangaan met Dirk Marcellis.

  • Jeroen

   22 januari 2012 at 22:25

   Thanks voor het bericht 🙂

   Zeker goed nieuws.

   Wat betreft je analyse… ik zie AZ toch als grote kanshebber voor de titel dit jaar. Zie eens hoe ze spelen tegen Ajax. Prachtig voetbal. Het was soms voetballes voor de Amsterdammers.

   PSV is het nog niet. Ik heb de wedstrijd deels gezien tussen hen en Utrecht.. ze hebben het nog niet. Ik denk dat serieus van ze kunnen winnen in Eindhoven.

 4. gerard

  22 januari 2012 at 21:07

  Nog meer goed nieuws na tevens de komst van Johansson stelt Verbeek nu ook defenitief de doelstelling bij voor de eredivisielive camera om daadwerkelijk te strijden voor het Kampioenschap.
  http://eredivisielive.nl/video/37541-verbeek-als-wij-zo-blijven-voetballen-ben-ik-gerust-op-een-goede-afloop.html

 5. vvdne

  23 januari 2012 at 08:51

  Ook al kunnen we zeggen dat AZ er het beste voorstaat het zijn toch twee kostbare punten die we hebben verspeelt. AZ speelde de eerste minuten sterk, vervolgens had het clubje uit amsteldorp een minuut of 20 overwicht. Toen zette AZ flink aan en speelde 020 helemaal zoek. Maar gezegd moet worden dat het donderdag toch wat beter ging. AZ heeft legio kansen gehad en deze helaas niet goed kunnen benutten. Gelukkig scoorde Elm, Maar het baart mij nog steeds zorgen dat we geen spits hebben die elke wedstrijd kan scoren. En gezien de kansen hadden we in de eerste helft afstand moeten nemen van 020. Het laat zien dat dit team niet zonder Elm kan. Zolang er geen vervanger is mag AZ hem gewoon niet verkopen. Zonder Elm zouden we nu niet mee doen om het kampioenschap zo simpel is het eigenlijk.
  In de tweede helft speelde AZ nogal rommelig wat diverse kansen opleverde voor 020. Gelukkig waren ze niet effectief. Ook AZ heeft een aantal mooie kansen laten liggen in de tweede helft. Het eigen doelpunt van Poulsen is zuur. Eerlijk gezegd heb ik vanaf de tribune niet eens gezien dat het een eigen doelpunt was, dat hoorde ik pas later. Lodeiro claimde het doelpunt, dit bleek onterecht. Dat maakt de gele kaart die hij kreeg op zijn zachts gezegd humoristisch.
  Overall gezien was AZ beter, maar ook Ajax kwam gevaarlijk uit de hoek. Als AZ effectief met de kansen om was gesprongen hadden we met mooie cijfers kunnen winnen. Nu kunnen we zeggen dat we gelukkig kunnen zijn met de uitslag. AZ laat zien dat het in potentie geweldig kan voetballen, maar dat er nog wel werk aan de winkel is. Gezien het spel van Ajax kun je moeilijk zeggen dat ze dit jaar kampioenskandidaat zijn.

  Hopelijk komen we ongeschonden de transferperiode uit en trekt AZ alvast wat spelers aan die 1 kunnen scoren 2 als vervanger kunnen gaan dienen voor de leegloop die helaas in de zomer zal plaatsvinden.

  Wil nog even kwijt dat ik dolgelukkig ben met de terugkeer van Martens. Wat is dat toch een geweldige speler! Zonder hem had het wel eens anders kunnen aflopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *