‘Koppositie geeft AZ geen extra druk’

By
Updated: oktober 31, 2008
'Koppositie geeft AZ geen extra druk'

Louis van Gaal weet niet wat hij van sc Heerenveen moet verwachten. AZ gaat als koploper op bezoek in Friesland, maar dat legt de Alkmaarders volgens de oefenmeester geen extra druk op.

“Door de koppositie wordt de druk voor ons niet groter”, zo opent de oefenmeester zijn betoog op de officiële website van AZ. “Het zou juist vertrouwen moeten geven. Ik zie trouwens weinig verschil met vorig seizoen. Toen speelden we goed voetbal, maar vlogen de ballen er niet in. Nu spelen we net zo, maar scoren we zelf wel en krijgen we op één of andere manier geen tegengoals meer. Dat heeft met geluk en het moment te maken.”

SC Heerenveen speelde onlangs onder meer Ajax van de mat, maar ging midweeks in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Vitesse. “Ik weet niet wat ik van Heerenveen kan verwachten. Vanwege alle vraagtekens aan hun kant, door blessures en disciplinaire schorsingen, is het moeilijk een duidelijke analyse te maken. Ze draaiden in het begin heel soepel, vooral tegen Ajax speelde Heerenveen erg goed. Daarna kwam er een kink in de kabel. Wij gaan met vertrouwen naar Friesland. Tegen Roda JC speelden we fantastisch.”

Zonder Moussa Dembélé, Gill Swerts, Kees Luijckx en Jermain Lens blijft Van Gaal Scherp. “Zaterdagochtend gaan we op trainingskamp. Dat is vooral bedoeld om uit te rusten. Door het drukke speelschema heeft de fitste ploeg de meeste kans van slagen.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *