Verbeek: “Druk op Ajax groter geworden”

By
Updated: januari 21, 2012

Tijdens de druk bezochte persbijeenkomst sprak Gertjan Verbeek vrijdag over de dubbele confrontatie met Ajax, het nieuwe middenveld, de fysieke gesteldheid van zijn selectie en de goede rentree van Maarten Martens.

“Ik was er blij mee dat we niet in een leeg stadion speelden”, zei Verbeek over het kinderfestijn in de ArenA. “Dit was een goede actie, moeten ze vaker doen.”

AZ trad in deze met 2-3 gewonnen wedstrijd aan met een middenveld waarin Adam Maher de positie van de vertrokken Pontus Wernbloom innam en Martens terugkeerde op tien. Verbeek: “Martens behoort tot de rasvoetballers met een geweldig balgevoel. Hij heeft weinig ritme nodig.” En over Elm en Maher: “Als je hen laatste man zou zetten, doen ze het ook goed. Het is ideaal als je van dat soort creatieve spelers hebt die overal het spel kunnen lezen.”

Barcelona

Op de vraag of het middenrif niet te offensief is ingesteld, counterde Verbeek: “Het beste clubteam ter wereld laat momenteel zien dat je niet veel verdedigende spelers nodig hebt om ook goed te kunnen verdedigen. Ik wil ons niet vergelijken met Barcelona, maar voetbal draait uiteindelijk allemaal om balbezit.”

AZ beschikte voorafgaand aan het bekerduel over een compleet fitte selectie. Tijdens de wedstrijd kreeg Nick Viergever een tik op zijn knie en liep Roy Beerens tegen een lichte voetblessure op. “Dat moet geen probleem zijn voor zondag, maar je kunt er wel een probleem van maken. Als iedereen fit is, zie ik geen reden om zondag met een andere basisploeg te beginnen.”

Druk

Verbeek: “Ik verwacht zondag een ander soort wedstrijd. De druk op Ajax is nog groter geworden door het móeten winnen. Wij hebben aan zelfvertrouwen gewonnen doordat we een tegenstander als Ajax ook in een uitwedstrijd kunnen verslaan; en dus ook zonder Pontus Wernbloom. Wij gaan zondag vanaf het eerste fluitsignaal proberen om de punten hier te houden. Je zult ons dus niet afwachtend zien spelen, want wij willen de baas zijn en de tegenstander onze wil opleggen.” Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *