Verbeek past doelstelling aan: “Kampioenschap onze ambitie”

By
Updated: januari 20, 2012

Gertjan Verbeek heeft de doelstelling bij AZ aangepast. De coach bleef ondanks de koppositie herhalen dat zijn ploeg mikt op het halen van Europees voetbal en daar verandert niets aan. AZ wil nu echter bij de eerste vier eindigen, waar voorafgaand aan het seizoen een plek bij de eerste vijf het doel was. Bovendien durft men in Alkmaar te dromen van de landstitel.

Verbeek legde de vraag over het aanpassen van de doelstelling onlangs bij zijn spelersgroep neer en de spelers kwamen tot de conclusie dat AZ dit seizoen sowieso bij de eerste vier moet eindigen. “Dat lijkt me ook reëel”, zei Verbeek tegen Voetbal International. “En dan kijken we halverwege de rit wel of we onze ambitie kunnen waarmaken: dat is landskampioen worden. Maar dat is geen doel op zichzelf.”

AZ heeft na zeventien competitiewedstrijden 38 punten, één meer dan PSV, en Verbeek denkt dat zijn ploeg nog 22 punten nodig heeft om zeker te zijn van een plek bij de eerste vier. “Want dan moeten onze grootste concurrenten allemaal nog meer dan dertig punten halen. En dat wordt een hele klus”, aldus Verbeek. AZ hervat de competitie aankomende zondag tegen Ajax. Bron: Voetbalzone.nl

8 Comments

 1. gerard

  20 januari 2012 at 12:33

  Kijk dat klinkt al anders!
  Calimero’s hebben we al genoeg in Nederland.

  • Jeroen

   20 januari 2012 at 12:48

   Dit klinkt als muziek in mijn oren. Eindelijk spreken ze het uit. Gezien de wedstrijd van gisteren is het ook een realistische ambitie. Toch?

 2. gerard

  20 januari 2012 at 13:07

  Zeker en AZ heeft al een winteraankoop:

  want de deal met Mattias Johansson is zo goed als rond volgens de voorzitter van Kalmar FF. Bedrag is 1.5 miljoen

  http://www.fotbolltransfers.com/site/news/16004.html

 3. de echte supporter

  20 januari 2012 at 13:37

  Als we weer kampioen willen worden, dan is dat wel dit jaar. Alles draait zoals het moet. We hebben Wernbloom opgevangen, Transfer kwam heel goed uit. Mooi dat ze het nu langzamerhand gaan stellen als doel

 4. Jeroen

  20 januari 2012 at 13:44

  VAN DER WIEL speelt zondag ook niet 😉

 5. de echte supporter

  20 januari 2012 at 14:26

  aha dat is een meevaller. ajax gaat het echt moeilijk krijgen in het afas stadion

 6. KeesK

  20 januari 2012 at 17:35

  Als er maar wel een betere dekking is afgesproken over Siem de Jong want zoals die twee 020 doelpunten in de Arena vielen is natuurlijk een dikke waarschuwing voor de komende wedstrijd.
  Een geruststelling is dat Theo Janssen er wel vertrouwen in heeft…
  Boewhaahaha, dat fokking Ajax kan niet eens van die belabberde Raad van Commissarissen afkomen. Zet je noppen eens in de reet van die blaaskaak van een Ten Have. Komt je traptechniek ten goede Theo en je club ook, misschien wordt het dan wat overtuigender.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *